Ελλάδα|17.12.2018 17:40

Συλλήψεις μεταναστών στον Έβρο - Επιχειρήσεις διάσωσης στο Αιγαίο

Newsroom

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται, εν μέσω χειμώνα, οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, τόσο από τα χερσαία όσο και από τα θαλάσσια σύνορα. Πλήρωμα σκάφους του λιμενικού εντόπισε και διέσωσε 51 ανθρώπους που θαλασσοδέρνονταν μέσα σε ακυβέρνητο φουσκωτό βόρεια της Λέσβου, ενώ στον Έβρο οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις διακινητές, που σε δύο περιπτώσεις μετέφεραν συνολικά 33 άτομα προς την ενδοχώρα.

Η ακυβέρνητη λέμβος βρέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής να πλέει στην θαλάσσια περιοχή «Άκρα Γαβαθάς», ανοιχτά των βόρειων ακτών της Λέσβου. Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού του Λιμενικού Σώματος περισυνέλλεξε τους 51 πρόσφυγες και μετανάστες και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι της Σκάλας Συκαμινιάς.

Στον Έβρο, αστυνομικοί εντόπισαν ένα ΙΧ και ένα βαν να κινούνται σε παρέβρια περιοχή στο ύψος των Κήπων, με προορισμό προσυμφωνημένο σημείο όπου οι οδηγοί τους, 21 και 25 ετών, θα παραλάμβαναν 12 μετανάστες. Οι διακινητές συνελήφθησαν, ενώ οι μετανάστες οδηγήθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Λίγες ώρες αργότερα, στην εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου στο βόρειο Έβρο, διακινητής 31 ετών που είχε «φορτώσει» σε βαν 20 μετανάστες, δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών για έλεγχο και ακολούθησε καταδίωξη. Νοτιότερα ο οδηγός σταμάτησε το βαν και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, αλλά συνελήφθη.

διάσωσημετανάστες