Ελλάδα|26.10.2018 18:20

Χαλκιδική: Υπό πλήρη έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά

Τίμος Φακαλής

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Πέμπτης (25/10) στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της περιοχής Κυπαρίση Τέμπλα. Μιλώντας στο ethnos.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τόνισε ότι δεν υπάρχουν ενεργά μεγάλες εστίες φωτιάς παρά μόνο κάποια μικρά μέτωπα ενώ η ατμόσφαιρα έξω από τον οικισμό της Σάρτης έχει γεμίσει με μαύρους καπνούς.

Ο κ. Τέμπλας υπολογίζει ότι συνολικά 6 με 7.000 στρέμματα πευκοδάσους έγιναν στάχτη. Δεν έχουν καταγραφεί ωστόσο σοβαρές ζημιές σε σπίτια και περιουσίες όπως ανέφερε ο τελευταίος στο ethnos.gr μετά από επιτόπιο έλεγχο που έκανε μέσα στο καμένο τμήμα του πευκοδάσους το πρωί.

Σύμμαχος των πυροσβεστών είναι ο καλός καιρός ενώ αυτήν την στιγμή πνέουν μόλις 2 μποφόρ στην περιοχή.

Νωρίτερα σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ανέφερε ότι η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. «Μετά από μια πολύ δύσκολη μάχη, η πυρκαγιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Ευχαριστώ όλους τους φορείς για την εξαιρετική συνεργασία και συγχαρητήρια στην @pyrosvestiki για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές της να προστατεύσουμε τις ζωές των συνανθρώπων μας».

T

Η κινητοποίηση από την πρώτη στιγμή υπήρξε γιγαντιαία και στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης επιχείρησαν 160 πυροσβέστες με 70 υδροφόρα οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα, από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο. Ακόμη, στην περιοχή έφτασαν τρία ερπυστριοφόρα του στρατού και στρατιώτες για να συμβάλουν στην κατάσβεση, ενώ επιχείρησαν από αέρος τέσσερα αεροσκάφη CANADAIR, δυο ελικόπτερα μεσαίου τύπου και 1 συντονιστικό ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Χαλκιδικήφωτιάφωτιά Σιθωνία