Ποιες είναι οι νέες Πρόεδροι ΣτΕ και Αρείου Πάγου
Σοφία ΣπίγγουΣτα χέρια δύο γυναικών βρίσκεται πλέον η ηγεσία της Δικαιοσύνης με το υπουργικό συμβούλιο να επιλέγει την Ειρήνη - Μαίρη Σαρπ για τη θέση της προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας και την Αγγελική Αλειφεροπούλου για την προεδρία του Αρείου Πάγου. Και οι δύο θα παραμείνουν στο δικαστικό σώμα έως την 30η Ιουνίου 2021.
Η αρχαιότερη αντιπρόεδρος του ΣτΕ, κυρία Μαίρη Σάρπ, γνωστή και ως «εισηγήτρια του μνημονίου» είναι η νέα επικεφαλής του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η δίκη της επιλογή σημαίνει βέβαια παραμονή μόλις για ένα έτος στη θέση της Προέδρου του ΣτΕ, αφού τον Ιούνιο του 2021 συνταξιοδοτείται. Γεννημένη το 1954 στην Καλαμάτα, η Αϊρίν-Εβελυν-Μικέλα-Μαίρη Σαρπ, τον Απρίλιο του 1985 έγινε πάρεδρος του ΣτΕ και προήχθη το 1997 στον βαθμό του συμβούλου του ΣτΕ.
Είχε ταχθεί υπέρ της συνταγματικότητας και νομιμότητας του Μνημονίου, ήταν εισηγήτρια στην Ολομέλεια του ΣτΕ για τις υποθέσεις τοποθέτησης καμερών για την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ μετά την παραίτηση της κυρίας Σακελλαρίου τον Μάιο του 2018 είχε αναλάβει καθήκοντα Προέδρου στην εκδίκαση της υπόθεσης του νόμου Κατρούγκαλου.
Μετριοπαθής και εξαιρετικά καταρτισμένη νομικός χαρακτηρίζεται από τους συναδέλφους της η νέα Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κυρία Αγγελική Αλειφεροπούλου. Η ίδια το προηγούμενο διάστημα είχε κληρωθεί από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, για τη θέση της Προέδρου της Επιθεώρησης των δικαστών, ενώ στο παρελθόν είχε συγκεντρώσει τα «πυρά» του αποκαλούμενου «Mr Bitcoin» σε επιστολή διαμαρτυρίας που είχε στείλει στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης.
- Το σχέδιο της Τουρκίας για τη νέα κατάσταση στη Συρία: Η Άγκυρα αναλαμβάνει τον ρόλο του προστάτη - Τα μηνύματα στις ΗΠΑ
- Γεράσιμος Χουλιάρας για σεισμό στην Τριχωνίδα: Η λίμνη έχει γίνει από πολλά ρήγματα - Έχει δώσει και 6 Ρίχτερ
- Πόσο θα αλλάξει το dating τα επόμενα χρόνια η τεχνητή νοημοσύνη – Οι καινοτομίες που έρχονται
- «Τρίμπαλο» και τρίποντο για τον ΠΑΟΚ που παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής απ' την κορυφή