Ελλάδα|18.09.2020 13:02

Κακοκαιρία Ιανός - Χαρδαλιάς: «Δύσκολες οι επόμενες 9 ώρες» - Ποιες περιοχές θα πληγούν

Newsroom

Για την πορεία της κακοκαιρίας που πλήττει τη δυτική κυρίως Ελλάδα μίλησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ύστερα από την πρωινή σύσκεψη για την εξέλιξη του φαινομένου. «Υπάρχουν ζημιές αλλά δεν έχουν κινδυνέψει ανθρώπινες ζωές», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς αναφορικά με τον Ιανό και πρόσθεσε: «Παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή. Το επόμενο 9ωρο θα είναι πολύ κρίσιμο».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό αναμένονται κι άλλα έντονα καιρικά φαινόμενα και ισχυρές βροχοπτώσεις. Ανέφερε ενδεικτικά ότι υπήρξαν διακοπές ρεύματος στα τρία νησιά του Ιονίου Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, ωστόσο, συνεργεία των Δήμων σε συνεργασία με την Πυροσβεστική έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για την αποκατάσταση του δικτύου.

«Ο κυκλώνας θα παραμείνει στα δυτικά για 6-9 ώρες και στη συνέχεια θα κινηθεί νότια», πρόσθεσε. Τόνισε πως θα επηρεαστεί η Μαγνησία, η Αρκαδία, πιθανώς η Φωκίδα, ενώ από το Σάββατο τα έντονα φαινόμενα θα πλήξουν την Αττική και την Εύβοια. Προειδοποίησε πως αυτές οι περιοχές θα δεχθούν μεγάλο όγκο νερού.

Οι προβλέψεις, συνόψισε, είναι 9ώρου και σε κάθε περίπτωση θα συνεχιστούν οι συσκέψεις για τον συντονισμό δράσεων όλων των αρμόδιων φορέων.

καταιγίδεςκαιρόςΝίκος Χαρδαλιάςκακοκαιρία Ιανός