Ελλάδα|02.10.2020 15:01

Κορονοϊός στη Σκύδρα: Κρούσματα και τον Αύγουστο στην ίδια εταιρεία

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Ως «βόμβα» έσκασε σε πολλές κοινότητες του νομού Πέλλας η είδηση ότι εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό 114 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας, ένα από τα μεγαλύτερα στην ευρύτερη περιοχή, το οποίο αυτήν την περίοδο, που ολοκληρώθηκε η συγκομιδή του ροδάκινου, παρασκευάζει φρουτοσαλάτες. Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση, αποτελεί το μοναδικό θέμα συζήτησης μεταξύ των κατοίκων πολλών χωριών, με την ανησυχία να είναι διάχυτη, αφού οι εργαζόμενοι μένουν σε διάφορους οικισμούς του νομού. 

Ο ένας ρωτάει τον άλλον, αν ξέρει κάτι παραπάνω για την υπόθεση και οι περισσότεροι σπεύδουν να λάβουν ακόμα περισσότερα μέτρα προστασίας, προκειμένου να αποφύγουν την περαιτέρω μετάδοση του ιού. Η αναστάτωση μεγαλώνει ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι είναι σημαντικός ο αριθμός των κατοίκων του νομού που γνωρίζει καλά ή έχει συγγενικό πρόσωπο μεταξύ των εργαζομένων στην κονσερβοποιία.

«Προφανώς και υπάρχει ανησυχία, η οποία είναι λογικό να αυξάνεται, όσο περνάει η ώρα. Ο περισσότερος κόσμος ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει το γεγονός και θέλει να πιστεύει ότι η είδηση δεν ισχύει. Πριν από λίγο μάθαμε στις τοπικές κοινότητες για το μεγάλο αριθμό των κρουσμάτων και αμέσως ξεκίνησε η ανησυχία, χωρίς, ωστόσο, να επικρατεί φόβος. Έχω συναντηθεί με πολλούς κατοίκους και όλοι με ρωτάνε τι έγινε και πώς έγινε. Περιμένουμε ενημέρωση και θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, με βάση τις οδηγίες που θα μας δώσει ο ΕΟΔΥ», τονίζει στο ethnos.gr ο αντιδήμαρχος Σκύδρας, Γιώργος Σταματέλος.

Και τον Αύγουστο κρούσματα στο ίδιο εργοστάσιο

Από την πλευρά της η γενική γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στην Κονσερβοποιία και στα Διαλογητήρια Νομού Πέλλας, Μάρθα Σαλτσίδου, σημειώνει ότι στο ίδιο εργοστάσιο εντοπίστηκαν και τον περασμένο Αύγουστο θετικά στον κορονοϊό κρούσματα. «Ευτυχώς, τότε η κατάσταση αντιμετωπίστηκε με μεγάλη σοβαρότητα και τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Μόλις πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε το γεγονός και ακόμα δε γνωρίζουμε κάτι παραπάνω. Θα επικοινωνήσω με τους συναδέλφους, για να μάθω πώς έχει η κατάσταση. Η συγκεκριμένη κονσερβοποιία είναι πολύ μεγάλη. Αυτή την περίοδο λειτουργεί με λιγότερους εργαζόμενους, διότι ολοκληρώθηκε η συγκομιδή του ροδάκινου και παρασκευάζει φρουτοσαλάτες, λέει η κ. Σαλτσίδου.

Σύμφωνα με τις μέχρις στιγμής πληροφορίες θετικός στον κορονοϊό εντοπίστηκε και ο γιος εργαζόμενης στην κονσερβοποιία, με αποτέλεσμα να κλείσει το τμήμα που φοιτά στο Γυμνάσιο Σκύδρας. Αναμένονται τα αποτελέσματα του τεστ που υποβλήθηκε η αδερφή του, η οποία είναι μαθήτρια Δημοτικού. Κατά τον κ. Σταματέλο, την περιοχή αναμένεται να επισκεφθεί και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ στις 4:00 το απόγευμα θα γίνει σύσκεψη για το θέμα παρουσία εκπροσώπων της περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού Πέλλας.

ΚορονοϊόςκρούσματαΠέλλαεργοστάσιο