Ελλάδα | 07.10.2020 00:00

Ερευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Το 34% των Ελλήνων περιθάλπει ασθενείς

Newsroom

Στο 34% του πληθυσμού ανέρχεται ο αριθμός των περιθαλπόντων στην Ελλάδα, (περισσότεροι από 3.600.000 άνθρωποι), σύμφωνα με στοιχεία του Eurofound, τα οποία επικαλείται η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών, με αφορμή τη σημερινή πρώτη Ευρωπαϊκή Ημέρα Περιθάλποντα, η οποία διοργανώνεται από τους Eurocarers (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιθαλπόντων).

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προκύπτει από πρόσφατη χρηματοδοτούμενη έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι οι περιθάλποντες σε ολόκληρη την ΕΕ παρέχουν πάνω από το 80% της συνολικής περίθαλψης, με τις γυναίκες να παρέχουν περίπου τα 2/3 αυτής. Οι περιθάλποντες συχνά αντιμετωπίζουν κοινωνικές, επαγγελματικές, υγειονομικές και οικονομικές προκλήσεις που εμποδίζουν την ανάπτυξη του δυναμικού τους στο πλαίσιο του ρόλου τους.

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Περιθάλποντα, διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «Τη μνήμη που 'χασες στα χέρια μου κρατώ» για περιθάλποντες ατόμων με άνοια, την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 (ώρα 19:00-21:00). Οι περιθάλποντες που ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο caregivers@alzheimer-hellas.gr.

Ευρωπαϊκή ΈνωσηέρευναAlzheimer