Ελλάδα | 13.10.2020 11:43

Κορονοϊός: Έξι πήραν εξιτήριο από το Ιπποκράτειο σε μόλις 24 ώρες

Newsroom

Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, το οποίο αποτελεί νοσηλευτικό ίδρυμα αναφοράς για τον κορονοϊό κυρίως για παιδιά, αφού μέσα σε μόλις ένα 24ωρο έξι ασθενείς με κορονοϊό, πέντε άντρες και μία γυναίκα, πήραν εξιτήριο, ενώ ακόμα και μέσα στην ημέρα αναμένονται να βγουν από το νοσοκομείο και άλλα άτομα που θεραπεύτηκαν. 

Η ηλικία των έξι που πήραν εξιτήριο μέσα σε μόλις μία μέρα, κυμαίνεται μεταξύ 50-70 έτη και μάλιστα είχαν και υποκείμενα νοσήματα. Όλοι τους νοσηλεύθηκαν στην κλινική covid-19 κατά μέσο περίπου τρεις εβδομάδες.

Αυτήν τη στιγμή στην κλινική για τον κορονοϊό του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται δώδεκα άτομα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων με ήπια συμπτώματα. Να σημειωθεί ότι από τις 12 Αυγούστου, όταν παρατηρήθηκε μεγάλη συρροή κρουσμάτων μεταξύ ηλικιωμένων σε δύο γηροκομεία της Θεσσαλονίκης, στο Ιπποκράτειο νοσηλεύθηκαν με κορονοϊό περίπου εκατό άτομα.

Συνολικά στα τρία νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που αποτελούν αναφοράς για τον κορονοϊό (ΑΧΕΠΑ, Παπανικολάου και Ιπποκράτειο) η κάλυψη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας κυμαίνεται μεταξύ 20%-25%, ποσοστό αρκετά χαμηλό σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.

ΙπποκράτειοεξιτήριοΚορονοϊόςασθενείς