Ελλάδα|19.10.2020 08:49

Κορoνοϊός: «Lockdown» σε αθλητισμό, πολιτισμό, ΚΔΑΠ στο δήμο Νεάπολης - Συκεών

Newsroom

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον δήμο Νεάπολης-Συκεών μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή. Όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος μιλώντας στον ΑΝΤ1, τα κρούσματα σε σχολεία είναι περισσότερα από 24 και περιλαμβάνουν μαθητές, καθηγητές, αθλητές και προσωπικό.

«Πήραμε την απόφαση να κλείσουμε όλα τα γυμναστήρια, τα αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα γιατί είχαμε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων μέσα σε λίγα 24ωρα», είπε ο δήμαρχος. Επίσης ανακοίνωσε πως είπε σήμερα κλείνουν και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Κλείνουν επίσης και όλα τα γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου κλπ, καθώς και όλες οι αίθουσες που φιλοξενούν θεατρικές και χορευτικές ομάδες κ.α.

Ο συναγερμός είχε ήδη σημάνει από χτες με τον κ. Δανιηλίδη να απευθύνει έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων, καθώς 14 μαθητές σχολείων του δήμου Νεάπολης Συκεών είχαν βρεθεί τις τελευταίες δύο μέρες θετικοί στον κορονοϊό. Μάλιστα όπως προέκυψε πρόκειται για αθλητές συλλόγων διαφόρων αθλημάτων που προπονούνται σε δημοτικό γυμναστήριο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι μαθητές που αποτελούν τα τελευταία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορoνοϊού, που διασκορπίζονται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι αθλητές συλλόγων ποδοσφαίρου, ΤΑΕ KWO DO και Judo, οι οποίοι προπονούνται σε δημοτικό χώρο-Γυμναστήριο που τους παραχώρησε ο δήμος.

Συγκεκριμένα, αφορούν σε τμήματα του 2ου Γυμνασίου Νεάπολης, του 1ου ΓΕΛ Συκεών, του 1ου Γυμνασίου Συκεών και του 10ου Δημ. Σχολείου Νεάπολης, τα οποία τμήματα έχουν κλείσει άμεσα ενώ στα σχολικά συγκροτήματα έχει γίνει γενική απολύμανση σε όλους τους χώρους των σχολικών συγκροτημάτων, όπως επίσης και στο Γυμναστήριο της Νεάπολης.

δήμος Νεάπολης-ΣυκεώνlockdownγυμναστήριαΚορονοϊός