Ελλάδα|29.10.2020 22:46

Κορονοϊός: 210 θετικά rapid test σε σύνολο 3.100 στη Θεσσαλονίκη

Newsroom

Τοπικό lockdown επιβλήθηκε την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη, η οποία βρίσκεται πλέον στο επίπεδο 4 του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό, καθώς τα κρούσματα στο νομό έχουν γνωρίσει ραγδαία αύξηση τα τελευταία 24ωρα. Τα αποτελέσματα των 3.100 τεστ κορονοϊού που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ αποκαλύπτουν το επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο της Θεσσαλονίκης, καθώς από αυτά τα 210 βρέθηκαν θετικά, δηλαδή το 6,8% των συνολικών τεστ.

Από το πρωί της Πέμπτης σχηματίστηκαν απίστευτες ουρές στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, καθώς οι πολίτες έσπευσαν να πραγματοποιήσουν δωρεάν τεστ κορονοϊού που πραγματοποιούσε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ λόγω της αυξημένης ανησυχίας μετά την αύξηση κρουσμάτων στην πόλη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιάαυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 1.955 ενεργά κρούσματα.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη σημείωσε ότι «τις επόμενες ημέρες αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Ανεξαρτήτως του επιπέδου που ανήκει η περιοχή που μένουμε, πρέπει να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα. Οι επόμενες βδομάδες θα είναι δύσκολες». Ο κ. Αρκουμανέας πρόσθεσε ότι «καθημερινά αναλύουμε όλα τα δεδομένα και οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι βάσει αυτών. Βλέποντας την αυξητική τάση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες, αποφασίστηκε ότι πρέπει να τεθεί στο "κόκκινο" επίπεδο».

Τζιτζικώστας: Σχέδιο ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας και του ευάλωτου πληθυσμού 

Την ανάγκη για ένα έκτακτο σχέδιο δράσης που θα στηρίξει την τοπική οικονομία και τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού λόγω των οικονομικών επιπτώσεων που θα φέρουν τα σκληρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη επεσήμανε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι τόσο η κεντρική διοίκηση και αυτοδιοίκηση και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, αξιοποιώντας τους διαθέσιμους πόρους, εθνικούς ή και ευρωπαϊκούς, πρέπει να μεριμνήσουν ώστε μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων περιορισμού της πανδημίας, να προστατευτούν οι επιχειρήσεις και οι θέσεις εργασίας, ιδίως στις περιοχές που μπαίνουν στο «κόκκινο» στάδιο του χάρτη της πανδημίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι η περιφέρεια επεξεργάζεται πρόσθετες πρωτοβουλίες, όπως έκανε και στο πρώτο και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, και υπογράμμισε ότι από αύριο το πρωί όλες οι υπηρεσίες της ΠΜΚ θα εξυπηρετούν το κοινό με τηλεφωνικά ραντεβού και μέσω διαδικτύου, πλην εξαιρετικών περιπτώσεων.

ΘεσσαλονίκηΚορονοϊόςrapid testlockdownκρούσματα