Ελλάδα|11.11.2020 18:03

Κορονοϊός - Lockdown: Νέα μέτρα ανακοινώνει στις 18:00 για τη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Χαρδαλιάς

Newsroom

Πιο σκληρό lockdown κατά του κορονοϊού ανακοινώνει σε λίγη ώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, μετά τα πολλά κρούσματα κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με λοιμωξιολόγους, προκειμένου να αποφασιστούν εδώ και τώρα πιο σκληρά μέτρα κατά του κορονοϊού, ένα λεγόμενο σκληρότερο lockdown για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορονοϊού. 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, έχει κλειδώσει το μέτρο για την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00, ενώ παρέμενε μέχρι και την τελευταία στιγμή ανοιχτό εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποφασίσει κλείσιμο και στα δημοτικά σχολεία και περιορισμό στα SMS στο 13033.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, στη Θεσσαλονίκη, όπως τονίζουν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι, υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με τον κορονοϊό στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη, όπου, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στη Θεσσαλονίκη υπάρχει θετικότητα στον κορονοϊό κατά 32%. Αυτό σημαίνει ότι ένας στους τρεις Θεσσαλονικείς που κάνουν το τεστ κατά του κορονοϊού, εντοπίζονται θετικοί στον κορονοϊό. 

Παρότι υπήρχαν σκέψεις για περιορισμό μηνυμάτων στο 13033, μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν είχε βρεθεί η φόρμουλα ώστε ο περιορισμός στα μηνύματα στο 13033 να είναι τεχνικώς εφικτό να γίνει. Σε κάθε περίπτωση, το μέτρο αυτό - είτε ανακοινωθεί σήμερα είτε όχι - παραμένει στο τραπέζι και δεν αποκλείεται αν δεν ανακοινωθεί σήμερα αυτό να γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες.  

Τη σοβαρότητας της κατάστασης με τον κορονοϊό στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη δείχνει η εσπευσμένη επίσκεψη του Βασίλη Κικίλια στη Θεσσαλονίκη. Γι' αυτό και ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι πλέον στη Βόρεια Ελλάδα θα δημιουργηθούν άλλες 50 κλίνες μέχρι το Σαββατοκύριακο, ανεξάρτητα από τις άλλες 50 που ήδη είναι σε προετοιμασία. Μάλιστα οι 50 νέες κλίνες ΜΕΘ θα δημιουργηθούν σε διάφορα Νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδος όπως στην Ξάνθη, στην Αλεξανδρούπολη κ.λ.π. «Η χώρα είναι πλέον μία υγειονομική Περιφέρεια και η μία περιοχή θα στηρίζει την άλλη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας από τη Θεσσαλο

κρούσματαlockdownΝίκος ΧαρδαλιάςΚορονοϊόςΘεσσαλονίκη