Ελλάδα|01.01.2019 15:59

Καιρός – Καλλιάνος: Χιονιάς «μακράς διαρκείας» με πολικές θερμοκρασίες

Newsroom

Μεταβατική ημέρα αναμένεται να είναι η Τετάρτη (2/1) καθώς ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στις περισσότερες περιοχές της χώρας με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας στις μέγιστες τιμές.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, η παρατεταμένη κακοκαιρία αναμένεται να ξεκινήσει από την Πέμπτη (1/3) με πολύ ψυχρές αέριες μάζες, οι οποίες θα εισέλθουν από το πρωί στον ελλαδικό χώρο από την βόρεια και βορειοδυτική Ελλάδα και μέχρι το βράδυ θα έχουν καλύψει τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.

Μάλιστα αναμένονται χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές και σε παραθαλάσσια τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης με πυκνές χιονοπτώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους. Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης οι χιονοπτώσεις θα έχουν επηρεάσουν περίπου από το ύψος της Βοιωτίας και βορειότερα όλα τα ηπειρωτικά τμήματα.

Ταυτόχρονα με το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, φαίνεται πως το κύμα ψύχους που θα έρθει την Πέμπτη θα είναι παρατεταμένο και αναμένεται να κρατήσει μέχρι και τις 8-9 Ιανουαρίου με πολικές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις που θα επηρεάζουν ακόμη και πεδινές περιοχές

χιόνιακαιρόςΓιάννης Καλλιάνοςκακοκαιρία