Ελλάδα|02.01.2019 12:53

Βίντεο: Στα λευκά η Πάρνηθα - Κλειστός ο δρόμος μετά το τελεφερίκ

Κώστας Στάμου

Κλειστή είναι από τις 07.00 το πρωί της Πρωτοχρονιάς, η λεωφόρος Πάρνηθος, λόγω χιονόπτωσης.

Για λόγους ασφαλείας η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο για την Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω, όπου μέχρι και τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς γινόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αυτή την ώρα έχουν σχηματιστεί ουρές στη λεωφόρο Πάρνηθος.

Ο καιρός αλλάζει άρδην και το ψύχος θα είναι κυριολεκτικά πολικό. Οι θερμοκρασίες που θα γνωρίσει η χώρα, έχουν να την «επισκεφθούν» σχεδόν 30 χρόνια και οι προβλέψεις κάνουν λόγο για χιόνια ακόμα και στα νησιά! Οι παραλίες εν ολίγοις, θα ντυθούν στα λευκά!

Για σήμερα (2/1) Τετάρτη, ο καιρός «γλυκαίνει», όμως από το βράδυ, θα ξεκινήσει η επέλαση της κακοκαιρίας, που θα κρατήσει για μέρες.

Από την Πέμπτη κι έπειτα θα μας επισκεφτεί το δριμύ ψύχος με τις πυκνές κατά περιόδους χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα το κρύο θα κρατήσει για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Στα λευκά Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου, από τις πρώτες κιόλας ώρες της Πέμπτης ο καιρός θα είναι καθαρά χειμωνιάτικος για τις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες που θα εισέλθουν στη χώρα μας από το βορρά αλλά και οι χιονοπτώσεις που θα «σαρώσουν» ακόμη και πεδινά τμήματα από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας μέχρι και τη Μακεδονία και τη Θράκη κάνουν το σκηνικό άκρως χειμερινό.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά περιόδους πολύ πυκνές κυρίως σε περιοχές της βορειοανατολικής Στερεάς, της βόρειας Εύβοιας, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας αλλά και της Θράκης. Σ' όλες αυτές τις περιοχές, οι νιφάδες θα φτάσουν στα πεδινά, ακόμα και στις ακρογιαλιές.

κακοκαιρίαΠάρνηθαχιόνια