Ελλάδα|23.11.2020 15:19

Νέα προθεσμία ζήτησε ο τζιχαντιστής του Ελαιώνα - Απολογείται την Τρίτη

Σοφία Φασουλάκη

Προθεσμία ζήτησε και πήρε για να απολογηθεί ο 27χρονος από τη Συρία, ο οποίος φέρεται να έχει ομολογήσει ότι ανήκε στον ISIS.

Ο κατηγορούμενος δεν είχε συνήγορο και γι' αυτό το λόγο ζήτησε νέα προθεσμία, προκειμένου να διοριστεί αυτεπαγγέλτως δικηγόρος για να παραστεί στην απολογία του. Ο νεαρός άνδρας έφτασε ενώπιον των Αρχών έπειτα από επεισόδιο με άλλους αλλοδαπούς στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα και φέρεται να ομολόγησε ότι είναι ο άνδρας που έχει καταγραφεί σε βίντεο να συμμετέχει σε μία ομαδική δολοφονία τεσσάρων ομήρων από μαχητές του ισλαμικού κράτους το 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος τζιχαντιστής υποστήριξε ότι αποχώρησε από τις τάξεις του ISIS το 2018, οπότε και ταξίδεψε στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγο και τα πέντε παιδιά τους. Πρώτος σταθμός στη χώρα ήταν η Λέσβος, όπου είχε υποβάλει αίτημα ασύλου ως διωκόμενος από τη Συρία. Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του δίωξη για δύο κακουργήματα, αυτά της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της συνδρομής σε ανθρωποκτονία από δόλο ως τρομοκρατική πράξη.

ISISαντιτρομοκρατικήδομή φιλοξενίας προσφύγωνΕλαιώναςτζιχαντιστής