Ελλάδα|02.01.2019 20:24

Κούγιας στο ethnos.gr για Τζήλο: Γνωρίζουν τους φυσικούς αυτουργούς, αναζητούν τους ηθικούς

Newsroom

Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο ethnos.gr ο ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, o οποίος και εκπροσωπεί  το θύμα του ξυλοδαρμού, διαιτητή Θανάση Τζήλο, «οι έρευνες που έχει κάνει η ΕΛ.ΑΣ. έχουν δείξει τα πρόσωπα που έκαναν τα εγκλήματα αυτά εναντίον του διαιτητή Τζήλου. Είναι άτομα που πληρώθηκαν για τα εγκλήματα αυτά. Η αστυνομία βρήκε το αυτοκίνητο με το οποίο  ταξίδεψαν από την Αθήνα στη Λάρισα, μέσω των καμερών ασφαλείας της Αττικής Οδού. Το ίδιο αυτοκίνητο κατεγράφη και από άλλη κάμερα στην περιοχή του εγκλήματος. Πρόκειται για ένα άσπρο Polo, το οποίο νοικιάστηκε από εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων στην Αθήνα.

»Η αστυνομία γνωρίζει αυτόν που έκανε την επίθεση, καθώς και τους συνεργούς του. Πρόκειται για σεσημασμένο, ο οποίος βρισκόταν εκτός φυλακής με τον νόμο Παρασκευοπούλου. Είχε καταδικαστεί στο παρελθόν, ενώ υπάρχουν και φωτογραφίες των άλλων δύο δραστών από κάμερες. Επίσης, έχει διαπιστωθεί και η κίνηση των κινητών τους τηλεφώνων, τα οποία και ενεργοποίησαν κατά τη διαδρομή από την Αθήνα στη Λάρισα. Η αστυνομία γνωρίζει ποιοι είναι οι τρεις δράστες και αναζητεί τον ηθικό ή τους ηθικούς αυτουργούς της πράξης», τόνισε ο κ. Κούγιας.

Υπενθυμίζεται ότι ο  διεθνής ρέφερι, δέχτηκε επίθεση από άγνωστο αριθμό ατόμων γύρω στις 9:00 το πρωί της 19ης Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα όταν έβγαινε από το σπίτι του στην πόλη της Λάρισας. Επί τόπου έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς και περιπολικό της ΕΛΑΣ. Ο Τζήλος όπως είχε γράψει το sdna.gr χτυπήθηκε κυρίως στο κεφάλι και στο γόνατό του. Τα χτυπήματα στο γόνατο, προφανώς είχαν ως στόχο να τον τραυματίσουν έτσι ώστε να μην είναι σε θέση να «σφυρίξει», τουλάχιστον, στα επόμενα ματς.

Μετά την επίθεση υπήρξε σύσσωμη καταδίκη από την ελληνική πολιτεία. Ο Θανάσης Τζήλος μιλώντας αποκλειστικά στο Open TV,  τόνισε ότι «μόλις γίνω καλά, θα μιλήσω για όλους και για όλα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις, σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε έξω από το σπίτι του. «Δεν θα ήθελα να περάσει προς τα έξω η εικόνα ενός στραπατσαρισμένου ανθρώπου, για να μην νομίζουν ότι κέρδισαν» λέει ο Θανάσης Τζήλος, που είναι αποφασισμένος να σταθεί στα πόδια του και να επιστρέψει στα γήπεδα. Ακόμη ζήτησε να μην δείξουν το πρόσωπο του τώρα, για να μην παρουν την ικανοποίηση εκεινοι που του επιτέθηκαν αλλά υποσχέθηκε ότι θα μιλήσει όταν σταθεί και πάλι στα πόδια του. «Δεν πρεπει να τους περάσει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ευχαριστώ πολύ τον σύνδεσμο των διαιτητών, την κυβέρνηση και όσους μου συμπαραστάθηκαν. Τα άτομα που μου επιτέθηκαν ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν. Πιστεύω ότι δεν άφησαν ίχνη πίσω τους».

Βασιλειάδης: Θα διαλευκάνουμε την υπόθεση της επίθεσης στον Τζήλο

O υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, αναφέρθηκε στην υπόθεση της επίθεσης στον διαιτητή Θανάση Τζήλο. Μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ, είπε μεταξύ άλλων πως «θα διαλευκάνουμε την υπόθεση της επίθεσης στον Τζήλο». Πρόσθεσε πως εφόσον αυτό επιτευχθεί θα είναι η πρώτη διαλεύκανση τέτοιας υπόθεσης στα ελληνικά χρονικά. 

«Η Αστυνομία έχει πέσει με όλες τις δυνάμεις της πάνω από την υπόθεση και κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε για πρώτη φορά διαλεύκανση υπόθεσης. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Κρατάμε χαμηλά τους τόνους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα περάσουν τα συστήματα που θέλουν να μας φέρουν σε συνθήκες Κολομβίας. Αν αποκλείσουμε τους κάφρους από τα γήπεδα, όλα γίνονται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορώ να εκφέρω ακόμα άποψη. Πρέπει πρώτα να ακούσουμε τους διαιτητές. Αυτό είναι το σημαντικό. Η επίθεση στον Τζήλο ήταν η "κορυφή του παγόβουνου". Είναι ένα σύστημα με πολλά προβλήματα. Γίνεται το πανηγύρι των τρελών. Πρέπει να συζητήσουμε ουσιαστικά. Είμαι επιφυλακτικός. Θα δούμε τι θα γίνει. Θα είναι ενδιαφέρουσα η συνάντηση της 4ης Ιανουαρίου. Θα φανεί αν θα πάμε για να λύσουμε τα προβλήματα ή η παρουσία μας θα είναι μόνο για κοινωνικούς λόγους. Πάντως, έχω εμπιστοσύνη στον Βαγγέλη Γραμμένο. Είναι ένας δημοκράτης άνθρωπος που θέλει να αφήσει το στίγμα του, όμως τα προβλήματα είναι πολλά, ενώ είναι αρκετές οι πιέσεις που δέχεται» πρόσθεσε.

Αλέξης ΚούγιαςΘανάσης Τζήλος