Ελλάδα | 03.12.2020 11:24

Κορονοϊός - Καπραβέλος: Νοσηλεύτριες κλαίνε - Εντατικολόγοι δεν φοβούνται τον θάνατο

Newsroom

Τη δύσκολη και πιεστική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, περιέγραψε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος., ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι τα δεδομένα σχετικά με τον κορονοϊό είναι ανησυχητικά και οι υγειονομικοί ακούν με τρόμο της συζήτηση για την άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Ο κ. Καπραβέλος συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι αντί να γίνεται συζήτηση σχετικά με το ποια μέτρα θα αρθούν, πρέπει να συζητηθεί ποια τακτική θα ακολουθήσουμε για να περιορίσουμε τη διασπορά. «Εγώ βλέπω έναν μαραθώνιο. Δεν είναι αγώνας δρόμου ή ταχύτητας να ανοίξουμε 14 ή 21», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, εκτιμώντας ότι θα πρέπει τα περιοριστικά μέτρα να υπάρχουν έως ότου βγει το εμβόλιο.

«Με μηδέν κλίνες ξεκινά σήμερα η εφημερία»

Σήμερα η εφημερία στο Παπανικολάου ξεκινά χωρίς να υπάρχει διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ κάτι που είναι, όπως σημείωσε ο κ. Καπραβέλος, αδιανόητο. Χάνουν τη ζωή τους από κορονοϊό ακόμη και νέοι άνθρωποι ενώ είναι μεγάλη η κόπωση του προσωπικού, σωματική και ψυχική. Ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχουν νοσηλεύτριες που κλαίνε όταν πρέπει έπειτα από ώρες δουλειάς να μπαίνουν στις κλίνες, γιατί δεν υπάρχει άλλο προσωπικό και ο ασθενής τις έχει ανάγκη, ενώ ανέφερε ότι φτάνουν μέχρι και σε σημείο να τα χάσουν αν δεν βρουν μάσκα στο συρτάρι. «Η πολιτεία εύκολα χειροκροτεί τον ήρωα, αλλά όταν είναι να πάρει μέτρα υπέρ των ανθρώπων αυτών, ακόμη διστάζει και σήμερα συζητάμε για ανθυγιεινό επίδομα. Αν είναι δυνατόν», σημείωσε ο κ. Καπραβέλος.

Δεν φοβούνται τον θάνατο οι εντατικολόγοι

Ο κ. Καπραβέλος απευθύνθηκε σε όλους εκείνους που έχουν κάποιο δικό τους άτομο μέσα στις ΜΕΘ λέγοντας ότι «ο βουβός πόνος τους είναι και δικός μας»Τόνισε, μάλιστα, ότι το προσωπικό είναι δίπλα στους ανθρώπους τους παρότι δεν ξέρει ούτε το όνομά τους και κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τους σώσουν. «Οι εντατικολόγοι δεν φοβούνται τον θάνατο. Να το ξέρουν οι συμπολίτες μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

εμβόλιοθάνατοςΘεσσαλονίκηΚορονοϊόςΝίκος Καπραβέλος