Ελλάδα|07.12.2020 08:53

Παρασκευής για κορονοϊό: «Δεν θα αντέξει το ΕΣΥ αν αρθεί το lockdown»

Newsroom

Ο καθηγητής επιδημιολογίας, Δημήτρης Παρασκευής μιλώντας για τον κορονοϊό και την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η χώρα, δήλωσε πως δεν υπάρχει περιορισμός στις επαφές μας, όπως στην προηγούμενη καραντίνα και ξεκαθάρισε πως εάν γίνει ένα άνοιγμα με τις τωρινές συνθήκες, το σύστημα υγείας δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί.

Ο αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής αναφορικά με την μείωση που παρουσίασαν τα κρούσματα το Σαββατοκύριακο, αλλά και για το ότι δεν βλέπουμε βελτίωση, είπε ότι «δεν περιορίσαμε τις επαφές μας όπως τότε (σ..σ.: στο πρώτο lockdown), ενώ και τα κρούσματα είναι περισσότερα τώρα».

Αναφερόμενος σε ένα πιθανό άνοιγμα της αγοράς, τόνισε ότι θα πρέπει να δούμε κάτω από ποιες συνθήκες θα γίνει το άνοιγμα και πώς θα συμπεριφερθούμε. Δεν μπορεί να γίνει άνοιγμα με το σύστημα υγείας στα όρια του. Είναι δύσκολη περίοδος, λόγω κόπωσης και αναμονής. Τα βήματα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά. Δεν μπορούμε να κάνουμε βήματα όταν το σύστημα έχει κορεστεί» τόνισε, και πρόσθεσε πως: «το ζητούμενο είναι να υπάρξει μία σαφής ανάκαμψη του συστήματος υγείας».

κρούσματαΚορονοϊόςlockdownΧριστούγενναάρση μέτρων