Ελλάδα|07.12.2020 13:20

Πατέρας 8χρονου στη ΜΕΘ με σύνδρομο Καβασάκι: «Ο κορονοϊός του έριξε το ανοσοποιητικό»

Newsroom

Στιγμές αγωνίας ζουν οι γονείς ενός 8χρονου παιδιού, το οποίο νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου, σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση. Οπως έγινε γνωστό, το παιδί νόσησε από κορονοϊό το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο, όπως λέει ο πατέρας του, η covid-19 του άφησε κατάλοιπα, καθώς έκανε άνω-κάτω το ανοσοποιητικό του σύστημα. Ο 8χρονος δεν είχε συμπτώματα λοίμωξης Covid-19, ενώ και τα τεστ στα οποία είχε υποβληθεί ήταν αρνητικά, ωστόσο είχε υψηλό πυρετό και οι γονείς του το πήγαν στο νοσοκομείο.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή. Οι γιατροί μας λένε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Ο κορονοϊός του έριξε το ανοσοποιητικό. Ενώ είχε πολύ ισχυρό ανοσοποιητικό, του το έριξε, φεύγοντας ο κορονοϊός από πάνω του, που ήταν... χωρίς κανένα σύμπτωμα. Ηταν ασυμπτωματικό το παιδί, δεν μας έδειξε κανένα σημάδι.

Φεύγοντας, λοιπόν, ο κορονοϊός, τον αναστάτωσε, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί μια νόσος, η οποία είναι γνωστή ως νόσος Καβασάκι. Έχει τα συμπτώματα αυτής της νόσου, αλλά οι γιατροί δεν είναι και 100% σίγουροι. Από τη συμπτωματολογία, φροντίζουν και την αντίστοιχη θεραπεία να δώσουν στο παιδί, γιατί το Καβασάκι το ξέρουν εδώ και 30 χρόνια.

Σε συνδυασμό με τον κορονοϊό, όμως, δεν το γνωρίζουν. Μας είπαν ότι μπορεί να είναι και το μοναδικό περιστατικό μέχρι στιγμής στην Ελλάδα», ανέφερε ο πατέρας του παιδιού στο T-Live της Τατιάνας Στεφανίδου.

ΜΕΘσύνδρομο ΚαβασάκιπαιδίKawasakiΚορονοϊόςνοσοκομείο Ρίου