Ελλάδα|08.12.2020 22:16

Lockdown με «άρωμα» Χριστουγέννων - Ο στολισμός στην Αθήνα

Newsroom

Εντελώς διαφορετικοί θα είναι οι φετινοί εορτασμοί των Χριστουγέννων σε σχέση με όσους έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια. Η πανδημία του κορονοϊού και το lockdown έφερε μια νέα πραγματικότητα στην καθημερινότητά μας και φυσικά τα χριστουγεννιάτικα έθιμα και οι εορταστικές βόλτες δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση. Ωστόσο, Χριστούγεννα χωρίς στολισμούς δεν μπορούν να υπάρξουν και όπως τα σπίτια μας, έτσι και οι δρόμοι της Αθήνας φόρεσαν τα γιορτινά τους.

Παρόλο που φέτος η κίνηση στους δρόμους έχει περιοριστεί κατά πολύ, καθώς τα καταστήματα παραμένουν κλειστά και επιτρέπονται μόνο οι οι απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις των πολιτών, οι κεντρικοί δρόμοι, τα πεζοδρόμια και πλατείες της πρωτεύουσας έχουν γεμίσει με πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα φωτάκια.

Κι όσοι παραμένετε σπίτι αποφεύγοντας τις μετακινήσεις, στα στιγμιότυπα που κατέγραψε ο φωτογραφικό φακός μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τους φετινούς εορταστικούς στολισμούς του κέντρου της πόλης της Αθήνας.

Intime
Intime
Intime

Στήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος 

Το πρωί της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου στήθηκε και το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος, το οποίο φιλοδοξεί να φέρει τους κατοίκους της Αθήνας πιο κοντά στο εορταστικό πνεύμα των ημερών, παρά τους περιορισμούς του καθολικού lockdown

Το χριστουγεννιάτικο έλατο τοποθετήθηκε στο κέντρο της πλατείας, και θα είναι έτοιμο έως το τέλος της εβδομάδας, όποτε θα έχουν τοποθετηθεί τα στολίδια και τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια. Το βάρος του ελάτου, που προέρχεται από το Καρπενήσι, μαζί με τα τσιμεντένια αντίβαρα θα φτάσει τους 30 τόνους, ενώ το ύψος του υπολογίζεται σε 15 μέτρα.

Intime
Intime
ΣύνταγμαΧριστούγενναστολισμόςlockdown