Ελλάδα|10.12.2020 20:04

Καιρός: Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες η Αττική - Ποιους δρόμους πρέπει να αποφύγετε

Newsroom

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στη χώρα την Πέμπτη 10/12, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα για τον καιρό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo. Mάλιστα σύμφωνα με χάρτη που δημοσίευσε παρουσιάζονται οι συνθήκες του οδικού δικτύου το μεσημέρι της Πέμπτης 10/12, όπου με μπλε και μωβ αποχρώσεις φαίνονται τα τμήματα του οδικού δικτύου όπου αναμένονται ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κακοκαιρία θα πλήξει και την Αττική, οπότε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, στους δρόμους - χειμάρρους που θα δημιουργηθούν. «Ισχυρές βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κατά τόπους και στην Αττική, κατά το διάστημα από το πρωί έως νωρίς το απόγευμα. Στο Χάρτη παρουσιάζεται χαρακτηριστικά η κατανομή της βροχής που αναμένεται κατά το τρίωρο 11:00 – 14:00 της Πέμπτης 10/12» αναφέρει χαρακτηριστικά το Meteo.gr

Βροχές αναμένονται στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, οι οποίες από το μεσημέρι θα επεκταθούν στο Αιγαίο και στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά έως το πρωί της Παρασκευής στα ηπειρωτικά, στη συνέχεια στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στo Βόρειο Αιγαίο και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και από το απόγευμα στη Θράκη και στο Αιγαίο.

Διαβάστε επίσης: Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική - Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

καιρόςδρόμοικαταιγίδεςκακοκαιρίαβροχές