Ρόδος: Συλλήψεις δύο Ελλήνων από ΕΛ.ΑΣ και ΕΥΠ για κατασκοπεία
NewsroomΣυναγερμός έχει σημάνει σε ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ μετά τη σύλληψη δύο ατόμων ελληνικής υπηκοότητας στη Ρόδο με την κατηγορία της κατασκοπείας και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία.
Οι συλλήψεις έγιναν από την Κρατική Ασφάλεια και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., ο ένας από τους συλληφθέντες εργάζεται ως μάγειρας σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της νήσου Ρόδου με τη νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο). Ο συγκεκριμένος έβγαζε φωτογραφίες τα πολεμικά πλοία και τα έστελνε σε εργαζόμενο στο τουρκικό προξενείο στη Ρόδο. Ο έτερος εργάζεται σε Προξενική Αρχή στη Ρόδο.
Η διερεύνηση της υπόθεσης έγινε σε στενή συνεργασία με την ΕΥΠ και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.
- «Υπάρχει ένα νήπιο»: Η πιο ανατριχιαστική από τις χιλιάδες φωτογραφίες του Έπσταϊν και η καταγγελία του '96
- «Χριστουγεννιάτικος κλοιός»: Διπλασιασμός περιπολιών και προσαγωγή «οποιουδήποτε κινείται ύποπτα» - Το σχέδιο της ΕΛΑΣ
- Αγρότες: Χριστούγεννα στα μπλόκα με ανοιχτούς δρόμους - Ποιες ώρες ανοίγουν τα διόδια το Σαββατοκύριακο
- «Καλησπέρα στον κανέναν»: Άδεια η αίθουσα στη συνέντευξη Τύπου του Σπανούλη