Ελλάδα | 21.12.2020 18:59

Εμβόλιο για κορονοϊό: Κατά πόσο επιδρά στο ανθρώπινο DNA

Newsroom

Η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού αναφέρθηκε στο mRNA και κατά πόσο έχει επίδραση στο DNA του ανθρώπου με το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Οι εμβολιασμοί είχαν την πιο σημαντική επίδραση στην υγεία και την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων. Από τον ΠΟΥ υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο σώζονται 2-3 εκατ. ζωές. Το εμβόλιο δίνει ελπίδα, όπως τόνισε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, ξεκινώντας την ενημέρωση για τον προγραμματισμό της διαδικασίας εμβολιασμού, κατά της covid-19, που ξεκινά στις 27 Δεκεμβρίου σε 5 νοσοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Εμβόλιο κορονοϊού: Το mRNA και το DNA του κυττάρου

Αναφερόμενη στο εμβόλιο της Pfizer BioNTech, που σήμερα πήρε το "πράσινο φως" και από τον ΕΜΑ, εξήγησε ότι το mRNA δεν μεταφέρει τον ιό και δεν έχει καμία επίδραση στο DNA του κυττάρου και τόνισε: «Tο εμβόλιο της Pfizer BioNTech έχει μεγάλη ασφάλεια, δημιουργεί υψηλό αριθμό αντισωμάτων και η αποτελεσματικότητά του ξεπερνάει το 94%.

Σημείωσε ότι η πρώτη ομάδα που θα εμβολιαστεί είναι «οι μαχητές της πρώτης γραμμής», οι υγειονομικοί. Θα ακολουθήσουν άτομα μεγάλης ηλικίας που φιλοξενούνται σε δομές. Η επόμενη σειρά είναι οι άνθρωποι άνω των 85 ετών.

«Όταν εμβολιαστούμε το πρόβλημα δεν θα έχει τελειώσει. Συνεχίζουμε να φοράμε μάσκες, να τηρούμε αποστάσεις. Αισιοδοξία ναι, εφησυχασμός όχι», επισήμανε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κατά την πρώτη της παρουσία για την ενημέρωση των πολιτών για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Μαρία ΘεοδωρίδουεμβόλιοεμβολιασμόςDNAΚορονοϊός