Ελλάδα|23.12.2020 16:01

Κορονοϊός: Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Newsroom

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το επιχειρησιακό σχέδιο «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό των πολιτών της χώρας που ξεκινά στις 27 Δεκεμβρίου, όπως είχε αποκαλύψει το ethnos.gr. Γι' αυτό το λόγο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποιεί ένα ταξίδι-αστραπή σε 4 επαρχιακές πόλεις, προκειμένου να συντονίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες στις αποθήκες, όπου θα αποθηκεύονται και θα φυλάσσονται τα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ο Νίκος Χαρδαλιάς έφτασε σε Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα ταξιδέψει σε Καρδίτσα και Ηράκλειο.

Ο κ. Χαρδαλιάς εξετάζει τις πολύ συγκεκριμένες συνθήκες, στις οποίες θα αποθηκεύεται το εμβόλιο αλλά και τα μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με το Open TV, ο ίδιος ο Νίκος Χαρδαλιάς ζήτησε να διαπιστώσει εάν κάποια συγκεκριμένα μέτρα είναι σύμφωνα με αυτά που επιβάλλει το σχέδιο «Ελευθερία». Πρόκειται για την τελευταία προπαρασκευαστική ενέργεια πριν ξεκινήσει να εφαρμόζεται το επιχειρησιακό σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας για τη μεταφορά του εμβολίου στη χώρα μας.

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για τα Χριστούγεννα

Όσον αφορά στα μέτρα που θα τηρηθούν από την ΕΛ.ΑΣ για τις 24 και τις 25 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες της Μίνας Καραμήτρου δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι αστυνομικοί να κάνουν «εκπτώσεις» λόγω των εορταστικών ημερών. Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης προβλέπει να γίνονται έλεγχοι σχεδόν σε όλα τα άτομα που θα κυκλοφορήσουν εκείνες της ημέρες μετά τις 22:00, όποτε και ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας και θα επιβάλλονται τα σχετικά πρόστιμα.

Το μόνο που προβλέπεται είναι την παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά οι πολίτες να επισκέπτονται ένα φιλικό σπίτι με την αποστολή SMS στο 13033 και τον κωδικό «6», ενώ απαραίτητo θα είναι να φέρουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητά. Σημειώνεται ότι στο γιορτινό τραπέζι μπορούν να βρεθούν έως 9 άτομα από δύο οικογένειες - φιλικές ή συγγενικές.  Όπως ανέφερε νωρίτερα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η αποστολή SMS στο 13033 θα είναι υποχρεωτική και για την επιστροφή από το εορταστικό ρεβεγιόν.

ΚορονοϊόςεμβόλιοΕΛ.ΑΣ.Νίκος Χαρδαλιάςεπιχείρηση Ελευθερία