Ελλάδα|23.12.2020 20:32

Κικίλιας: Με πόνο ψυχής κάνουμε έκκληση για Χριστούγεννα μόνο με την οικογένεια

Newsroom

«Με πόνο ψυχής, κάνουμε έκκληση αυτά τα Χριστούγεννα για εορτασμούς σε στενό οικογενειακό κύκλο, με πολλή αγάπη αλλά και πολλή προσοχή», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, αναφερόμενος στα στοιχεία που έδωσε ο ΕΟΔΥ για την επιδημιολογική εικόνα σήμερα.

«Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας να προσέξουμε ιδιαίτερα», υπογράμμισε ο Υπουργός. Σχετικά με την «Επιχείρηση Ελευθερία», ο κ. Κικίλιας μίλησε για μια «υγειονομική επιχείρηση που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει ξαναοργανωθεί σε τέτοιο βαθμό, με τέτοιο χρονοδιάγραμμα και καθολικά στον πληθυσμό της χώρας μας».

«Ποτέ σε παγκόσμια κλίμακα δεν έχει ξαναεπιχειρηθεί τέτοιο εγχείρημα», τόνισε ο Υπουργός Υγείας, συμπληρώνοντας πως «και με βάση τις σημερινές ανακοινώσεις το υπουργείο Υγείας, όλα τα συναρμόδια υπουργεία, οι φορείς, η διακυβέρνηση του κράτους, οι υγειονομικοί μας, στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα τα οποία ετοιμάζονται, οι επιστήμονες, άνθρωποι της ψηφιακής τεχνολογίας, άνθρωποι της ασφάλειας, οι ένοπλες δυνάμεις στα logistics, το σύνολο του κράτους εργάζεται έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιτύχει αυτή η προσπάθεια».

Ο κ. Κικίλιας, κατά την ομιλία του είπε πως είναι προφανές ότι σε ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα θα συμβούν και μικρά λάθη, κάποιες αστοχίες, καθώς πρέπει να συντονιστεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. «Με με διαφάνεια, με ειλικρίνεια, καθημερινώς θα ενημερώνουμε, θα βελτιωνόμαστε και θα διορθώνουμε ο,τιδήποτε δεν πηγαίνει καλά», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Θα ξαναπάρουμε σταδιακά τις ζωές μας πίσω», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας, ενώ πρόσθεσε ότι θα αυξάνονται και οι ποσότητες των εμβολίων, με βάση τις επιπλέον αδειοδοτήσεις εμβολίων.

Κορονοϊός: 937 κρούσματα, 62 θάνατοι, 495 διασωληνωμένοι

Αύξηση παρουσίασαν για τρίτη διαδοχική ημέρα τα κρούσματα του τελευταίου 24ώρου, ωστόσο, παρέμειναν σε τριψήφιο αριθμό, καθώς σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, εντοπίστηκαν 937 νέες μολύνσεις από τον κορονοϊό. Ελαφρώς μειωμένος είναι ο αριθμός των συμπολιτών μας που κατέληξαν από τη φονική πανδημία, με τους ημερήσιους θανάτους να ανέρχονται σε 62, ενώ πολύ υψηλός παραμένει ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών που σήμερα είναι 495.

Αναλυτικά ο ΕΟΔΥ αναφέρει: «Σήμερα ανακοινώνουμε 937 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 133.365, εκ των οποίων το 52.4% άνδρες.

5267 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 39198 (29.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

495 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 160 (32.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 832 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 62 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4.402 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1776 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω»

ΚορονοϊόςΠρωτοχρονιάΒασίλης ΚικίλιαςΧριστούγενναlockdown