Κορονοϊός: Νεκροί 24χρονος και 28χρονος σε Πάτρα και Λάρισα
NewsroomΘλίψη αλλά και προβληματισμό προκαλεί η είδηση του θανάτου δύο νέων από κορονοϊό. Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ της Τετάρτης κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας ένας 28χρονος, ο οποίος - όπως έγινε γνωστό - δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα. Την Τετάρτη, κατέληξε και ένας 24χρονος στη Λάρισα, με αναφορά νοσήματος την παχυσαρκία.
Ο πίνακας με την ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων
Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι ο δείκτης μεταδικότητας του κορονοϊού έχει υποχωρήσει κάτω από το 1%, οι επιστήμονες ανησυχούν για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη μετάδοση του κορονοϊού πιθανή χαλάρωση των πολιτών τις μέρες των εορτών.
Ενδεικτικά, μιλώντας στο Mega, ο λοιμωξιολόγος, Νίκος Σύψας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι οι χθεσινές εικόνες στους δρόμους είναι ιδιαίτερα προβληματικές, καθώς θυμίζουν αντίστοιχες συμπεριφορές που στο Λονδίνο είχαν οδηγήσει σε σκληρό lockdown.
- ΕΥΔΑΠ: Οριζόντιες αυξήσεις στο πάγιο εν μέσω λειψυδρίας - Το νέο τιμολόγιο και οι αντιφάσεις του
- Το αγροτικό πιέζει τη ΝΔ: Ανησυχία για την περιφέρεια και το «βαρύ» της κλίμα - Τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων
- Πανάκριβο το φετινό εορταστικό τραπέζι: Πόσα παραπάνω θα πληρώσουμε στο ρεβεγιόν - Οι μεγαλύτερες αυξήσεις
- Ιδού η Ρόδος ιδού και ο σουλτάνος… Οι Ιππότες λυγίζουν από τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή