Ελλάδα|29.12.2020 18:43

Κορονοϊός - Παπαευαγγέλου: 2.000 ενεργά κρούσματα στην Αττική, 8.000 σε όλη τη χώρα

Newsroom

Στην τελευταία ενημέρωση για τον κορονοϊό του 2020 η καθηγήτρια Παιδιατρικής - Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, έκανε έναν μίνι απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού τονίζοντας ότι «θα πρέπει να περάσουν αρκετοί μήνες έως ότου επιτευχθεί συλλογική ανοσία με τον εμβολιασμό». Η κυρία Παπαευαγγέλου περιέγραψε την ελπίδα που γεννιέται με το εμβόλιο για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, εξήγησε, ωστόσο, ότι δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε καθώς θα απαιτηθούν αρκετοί μήνες για την πολυπόθητη ανοσία.

Ωστόσο, σημείωσε ότι τα ενεργά κρούσματα παραμένουν ιδιαίτερα υψηλά και χρειάζεται προσοχή. «Τα ενεργά κρούσματα είναι περίπου 8.000, ενώ στην Αττική έχουμε περίπου 2.000». Παράλληλα, η κυρία Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι οι επόμενοι δύο μήνες είναι επικίνδυνοι λόγω καιρού.

Τέλος όπως υπογράμμισε η ίδια «η συλλογική ανοσία δεν θα επιτευχθεί πριν περάσουν αρκετοί μήνες- ακόμα και τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας σήμερα δείχνουν ότι στην επικράτεια έχουμε ακόμα πολλά ενεργά κρούσματα. Αυτό σημαίνει ότι ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσα μας. Η διασπορά του ιού αφορά ολόκληρη την επικράτεια».

ΚορονοϊόςεμβόλιοΒάνα Παπαευαγγέλου