Ελλάδα|06.01.2019 13:04

Θεοφάνεια στη Θεσσαλονίκη: Έπιασε τον Σταυρό «για τη Μακεδονία» (pics+vid)

Τίμος Φακαλής

«Για τη Μακεδονία» φώναξε ο 35χρονος Μιχάλης Αποστολίδης, ο οποίος βούτηξε στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού και έπιασε τον Σταυρό. Παρά το τσουχτερό κρύο και τις πολικές θερμοκρασίες βούτηξαν περισσότεροι από 24 τολμηροί κολυμβητές για να πιάσουν τον Σταυρό, κατά τον καθαγιασμό των υδάτων, και να τιμήσουν την ημέρα των Θεοφανείων στη Θεσσαλονίκη.

Ο Μιχάλης Αποστολίδης, ο οποίος έπιασε για δεύτερη φορά πρώτος τον Σταυρό, είναι τεχνικός υπολογιστών και βουτάει συνεχώς από το 1995. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τον αγιασμό των υδάτων, ενώ το «παρών» στην τελετή αγιασμού των υδάτων έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Γιάννης Μπουτάρης, ο Σταύρος Καλαφάτης, η Βούλα Πατουλίδου, ο Νίκος Ταχιάος και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. 

"Καλή φώτιση και στην κυβέρνηση. Να καταλάβει κανείς επιτέλους το λάθος της. Να σταματήσει να επιμένει στο λάθος της και να μην κυρώσει την απαράδεκτη και εθνική επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών", ευχήθηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.


"Το φως των Θεοφανίων, να κοσμήσει τις καρδιές μας με αγάπη και αλληλεγγύη, με δύναμη για να αντεπεξέλθουμε και να πετύχουμε του στόχους μας, προσωπικούς και εθνικούς και ιδιαίτερα από δω, τη Μακεδονία μας και τη Θράκη στέλνουμε ισχυρό μήνυμα αγάπης και αδελφοσύνης", ευχήθηκε η Κατερίνα Νοτοπούλου.


Πολύ σημαντική για την Ελλάδα χαρακτήρισε την τελετή Αγιασμού των Υδάτων, ο Γιάννης Μπουτάρης και ευχήθηκε "το 2019 να είναι καλύτερο από το 2018". Γιάννης Μπουτάρης και Νίκος Ταχιάος στο τέλος της τελετής είχαν σύντομο τετ-α-τετ.

ΘεοφάνειαΘεσσαλονίκηΣταυρός