Ελλάδα|13.01.2021 12:30

Πυροβολισμοί στον Νέο Κόσμο: «Μανία και πανικός» - Οι καταθέσεις των μαρτύρων

Γιάννης Ζιάκας

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των θυμάτων και συνάμα αυτοπτών μαρτύρων του περιστατικού με τους πυροβολισμούς στον Νέο Κόσμο. Τα θύματα απάντησαν στις ερωτήσεις των αστυνομικών και περιέγραψαν με λεπτομέρεια τη στιγμή της επίθεσης αλλά και την κλιμάκωση που τελικά οδήγησε σε σειρά πυροβολισμών στη πλατεία του Αγίου Σώστη. Μάλιστα, περιέγραψαν στις Αρχές τους δράστες, ανοίγοντας τον δρόμο για πιο στοχευμένες έρευνες που πιθανόν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των υπαιτίων του μακελειού που συγκλόνισε τη περιοχή, το απόγευμα της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου.

Από την επίθεση αυτή, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του, ενώ ο γιος του τραυματίστηκε σοβαρά με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή. Ανάμεσα στους τραυματίες και μία 18χρονη που εργάζεται σε καφέ της περιοχής, έξω από το οποίο διαδραματίστηκε το τραγικό περιστατικό.

Αυτόπτες μάρτυρες, από τη πρώτη στιγμή, περιέγραψαν μία σκηνή μανίας και πανικού με αλλεπάλληλους πυροβολισμούς, τη στιγμή, μάλιστα, που παιδιά έπαιζαν στην πλατεία. Χαρακτηριστικό είναι πως οι αστυνομικοί βρήκαν στο σημείο επτά κάλυκες. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ως αιτία του διαπληκτισμού αλλά και το μακελειού που ακολούθησε οικονομικές διαφορές ανάμεσα στους δράστες και τα θύματα.

αυτόπτες μάρτυρεςκαταθέσειςΝέος Κόσμοςπυροβολισμοί