Ελλάδα | 22.01.2021 19:10

Άρση μέτρων - Live η ενημέρωση Χαρδαλιά για τα σχολεία

Newsroom

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε, στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, το άνοιγμα όλων των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή των Γυμνασίων και των Λυκείων, από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου. Ο υφυπουργός Πολιτική Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε παράταση απαγόρευσης για κυνήγι και ψάρεμα.

Σταθεροποίηση των κρουσμάτων

Περίπου 6.000 ενεργά κρούσματα σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων τα μισά είναι στην Αττική ανακοίνωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου. Η ίδια εκτίμησε ότι η κατάσταση σταθεροποιείται και το επιδημιολογικό φορτίο έχει μικρές πτωτικές τάσεις. Σημείωσε δε, ότι καθημερινά διενεργούνται περίπου 25.000 test για κορονοϊό. Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι φόβοι για εκθετική αύξηση κρουσμάτων μετά τις γιορτές δεν επιβεβαιώθηκαν. 

Ανοίγουν τα σχολεία 1 Φεβρουαρίου

Ομόφωνα θετικά στο άνοιγμα το σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων από 1 Φεβρουαρίου, απάντησε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, όπως ανακοίνωσε η Βάνα Παπαευαγγγέλου. Στις κόκκινες περιοχές δεν θα ανοίξουν τα λύκεια, πρόσθεσε η ίδια.

Χαρδαλιάς: Ισχύουν τα μέτρα για τις μετακινήσεις στο lockdown

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι εξακολουθούν να ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα στο lockdown, δηλαδή:

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι ανοίγουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ από την 1 Φεβρουαρίου, αλλά όχι τα καταστήματα ΟΠΑΠ play. Ακόμη, ανακοινώθηκε ότι εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση για κυνήγι και ψάρεμα.

Δείτε live όλες τις ανακοινώσεις στο ethnos.gr.

άρση μέτρωνανοιχτά σχολείαΚορονοϊόςσχολείαμετακίνηση εκτός νομούΝίκος Χαρδαλιάς