Ελλάδα|28.01.2021 18:06

Σήφης Βαλυράκης: Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει ότι υπήρχε άλλο σκάφος δίπλα στο φουσκωτό

Newsroom

Τους ισχυρισμούς του αυτόπτη μάρτυρα ότι δίπλα στο φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη υπήρχε και δεύτερο σκάφος επιβεβαιώνει βίντεο-ντοκουμέντο. Στο βίντεο - ντοκουμέντο φαίνεται ένα σκάφος να πραγματοποιεί κυκλικές κινήσεις προκαλώντας μεγάλο κυματισμό. Το σκάφος, πιθανότατα αλιευτικό, εντοπίζεται στο ίδιο σημείο που υπέδειξε ο αυτόπτης μάρτυρας, χωρίς όμως να είναι σαφές αν στο βίντεο διακρίνεται και το φουσκωτό σκάφος του Σήφη Βαλυράκη.

Το βίντεο-ντοκουμέντο έχει παραδοθεί στις Αρχές και βρίσκεται ήδη στο φάκελο με όλο το υπόλοιπο προανακριτικό υλικό, ουσιαστικά επιβεβαιώνει την μαρτυρία του αυτόπτη μάρτυρα, ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή κοντά στο σκάφος του Σήφη Βαλυράκη, υπήρχε κι ένα άλλο μεγαλύτερο σκάφος, με τον καπετάνιο του οποίου φέρεται να διαπληκτίστηκε ο Σήφης Βαλυράκης.

Στο μεταξύ, τέσσερα «ύποπτα» αλιευτικά σκάφη, που φέρεται να ταιριάζουν με τις περιγραφές του μοναδικού μάρτυρα, ο οποίος κάνει λόγο για εμπλοκή του χειριστή του σε θαλάσσια επικίνδυνη παρενόχληση και λεκτική αντιπαράθεση με τον Σήφη Βαλυράκη, έχουν εντοπίσει οι λιμενικές Αρχές. Χειριστές και πληρώματα αναμένεται να δώσουν καταθέσεις, ενώ ενδέχεται να εξεταστούν κατά αντιπαράσταση με τον επίμαχο αυτόπτη μάρτυρα, ενώ ο ίδιος θα κληθεί να μπει στην διαδικασία αναγνώρισης χαρακτηριστικών του αλιευτικού σκάφους που περιέγραψε, ενδεχομένως και του χειριστή του.

Στο μεταξύ τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος έχουν προβεί σε αίτημα άρσης τηλεφωνικού απορρήτου, αρχικά στο τηλέφωνο του πρώην υπουργού, προκειμένου να εντοπίσουν επικοινωνίες του αλλά κυρίως τα στίγματα κίνησής του από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που εξέπεμπε σήμα το κινητό του τηλέφωνο. Παράλληλα θα υπάρξει «σάρωση» όλων των κινητών τηλεφώνων που εξέπεμψαν από την επίμαχη περιοχή το κρίσιμο χρονικό διάστημα, σε μία προσπάθεια αναζήτησης των κατόχων, προκειμένου να καταθέσουν αν γνωρίζουν ή έχουν δει κάτι που σχετίζεται με τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη.

σκάφοςΣήφης ΒαλυράκηςΕρέτριαθάνατος