Ελλάδα|08.01.2019 12:55

Θεσσαλονίκη: Ξέμειναν από σκευάσματα τα φαρμακεία εξαιτίας της κακοκαιρίας

Τίμος Φακαλής

Στέρεψαν από σκευάσματα τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις μέρες των αργιών την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Περισσότερα από 100 σκευάσματα απουσιάζουν σε καθημερινή βάση από τα ράφια των φαρμακείων σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Η έντονη χιονόπτωση και ο παγετός το προηγούμενο διάστημα δυσχέραναν την προμήθεια των φαρμακαποθηκών και των φαρμακείων από τις εταιρείες με τα αναγκαία φάρμακα. Αποτέλεσμα ήταν να εξαντληθούν τα αποθέματα που υπήρχαν και οι φαρμακοποιοί να… δανείζονται φάρμακα ο ένας από τον άλλον ώστε να μην αφήσουν ακάλυπτους τους ασθενείς.  

Φάρμακα για την καρδιά, τον σακχαρώδη διαβήτη, την υπέρταση, την πνευμονοπάθεια, το αναπνευστικό, αλλά και παιδικά εμβόλια είναι μόνο μερικές από τις σοβαρές ελλείψεις που καταγράφονται στα φαρμακεία της πόλης.

«Το πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων είναι καθημερινό. Ωστόσο λόγω των αργιών των εορτών και εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν με τις έντονες χιονοπτώσεις, τον παγετό και τους αποκλεισμούς, έγινε πιο έντονο. Αυτό σημαίνει ότι διεκόπη η τροφοδοσία των φαρμακαποθηκών και των φαρμακείων με αποτέλεσμα τα όποια αποθέματα υπήρχαν να εξαντληθούν. Συνεπώς όλο αυτό το διάστημα δανειζόμαστε φάρμακα το ένα φαρμακείο από το άλλο ώστε να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς και να μην τους αφήσουμε χωρίς τα σκευάσματα που χρειάζονται», δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιος Ευγενίδης και πρόσθεσε: «Με βάση τα νέα δεδομένα του καιρού στην Aττική, απ’ όπου ξεκινάει η τροφοδοσία με φάρμακα για όλη την Ελλάδα, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση».

φαρμακείαΘεσσαλονίκη