Ελλάδα|08.01.2019 15:49

Καιρός: Παγετός μετά το πέρασμα του «Τηλέμαχου» - Νέο κύμα κακοκαιρίας

Newsroom

Εξασθενεί σταδιακά η κακοκαιρία η οποία έπληξε με ισχυρές χιονοπτώσεις να ανατολικά και νότια της χώρας τις προηγούμενες ώρες. Πλέον τα καιρικά φαινόμενα εντοπίζονται στα κεντρικά και νότια τμήματα του Αιγαίου και συγκεκριμένα στις περιοχές των Κυκλάδων των Δωδεκανήσων αλλά και της Κρήτης. Στις περιοχές αυτές τις επόμενες ώρες αναμένεται χιόνι και σε χαμηλά υψόμετρα και στη συνέχεια ο Τηλέμαχος θα αποχαιρετήσει την χώρα.

Παρ’ όλο που η κακοκαιρία υποχωρεί ο παγετός θα παραμείνει ισχυρός για την υπόλοιπη ημέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα και περιοχές. Μάλιστα στα πιο ορεινά τμήματα η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους -8 με -10.

Από αύριο έρχεται νέα κακοκαιρία η οποία θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και βόρεια της χώρας, ενώ στη Δυτική και την Βόρεια Ελλάδα θα υπάρξουν νέες χιονοπτώσεις ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Αργότερα και με την βοήθεια των νοτιάδων η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή άνοδο.

καιρόςβροχέςκακοκαιρίαΓιάννης Καλλιάνοςκαταιγίδες