Ελλάδα | 08.01.2019 16:09

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά στην Κ. Μακεδονία

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Για μια ακόμα ημέρα, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, ο ολικός παγετός και τα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτόν, κρατούν κλειστά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας.
Δήμαρχοι κατέληξαν στην παραπάνω απόφαση βλέποντας ότι υπάρχουν  πολλές παγίδες πάγου σε οδόστρωμα και στα πεζοδρόμια, με αποτέλεσμα να είναι σε αρκετές περιπτώσεις επικίνδυνη για παιδιά, γονείς και καθηγητές η πρόσβαση στα σχολικά συγκροτήματα. Επίσης, κίνδυνοι από τον πάγο υπάρχουν και στις σχολικές αυλές, ενώ μετά τις πολυήμερες διακοπές των Χριστουγέννων και την επέλαση του χιονιά πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν και μέσα σε σχολικές αίθουσες.
Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά το νομό Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί στους Δήμους Βόλβης, Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνας. Στο Δήμο Λαγκαδά εκτός από τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, κλειστοί θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί, το ΙΕΚ, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.
Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο Χορτιάτη, στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη και το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου ενώ μέχρι αργά το απόγευμα αναμένεται να πάρουν απόφαση για τη λειτουργία των σχολείων που έμειναν την Τρίτη κλειστά οι Δήμοι Θέρμης και Νεάπολης – Συκεών. Πρόκειται για τα σχολεία της ανατολικής πλευράς του Δήμου Θέρμης (Τρίλοφο, Πλαγιάρι, Καρδία, Σχολάρι) και τα σχολεία των Πεύκων και των Συκεών στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών. 
Στη Χαλκιδική ο Δήμος Πολυγύρου, στον οποίο ανήκει ολόκληρο το ορεινό τμήμα του νομού, ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου οι μαθητές θα μπορούν να πάνε στις σχολικές μονάδες μέχρι τις 9:30 π.μ., ενώ κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής.
Τέλος, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στους Δήμους Κατερίνης και Κιλκίς, ενώ στο Δήμο Έδεσσας θα λειτουργήσουν μόνο οι παιδικοί σταθμοί