Ελλάδα|11.02.2021 13:34

Κικίλιας: 500.000 εμβολιασμοί ως το Σάββατο - Ανοίγει η ΔΕΘ για εμβόλια

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος επισκέφθηκε μεταξύ άλλων το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» κι εγκαινίασε δύο νέες φορητές ΜΕΘ. Πρόκειται για μια καινοτόμα κίνηση, που ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με έξι συνολικά πρωτοποριακής τεχνολογίας ΜΕΘ, με τις άλλες δύο να βρίσκονται επίσης στη Θεσσαλονίκη στο «Αγιος Δημήτριος» και τις υπόλοιπες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου.

Διαβάστε ακόμη: Ζέρβας για σχολεία: Το 10% των ημερήσιων κρουσμάτων είναι παιδιά ως 12 ετών

Μιλώντας έξω από το νοσοκομείο, ο Β. Κικίλιας αποκάλυψε ακόμη ότι η ΔΕΘ θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες για να γίνει εμβολιαστικό κέντρο, καθώς κι άλλα mega centers ανά την επικράτεια. Πρόσθεσε δε, πως μέχρι το Σάββατο θα έχουν γίνει 500.000 εμβολιασμοί συμπολιτών μας.

Ακολούθως ο υπουργός Υγείας, επισκέφθηκε το δημαρχείο της πόλης και συναντήθηκε με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, με τον δήμαρχο να τονίζει εξερχόμενος από το δημαρχιακό μέγαρο πως η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι ακόμη ελεγχόμενη κι αν χρειαστεί να προχωρήσει σε νέα μέτρα «η γνώμη μου είναι να αρχίσουμε από το κλείσιμο των σχολείων». 

Κικίλιας, Ζέρβας (ethnos.gr)
(ethnos.gr)

Τον υπουργό Υγείας περίμενε κι αντιπροσωπεία της ΕΝΥΘ με πανό και συνθήματα για ενίσχυση της υγείας.

«Μέχρι αυτό το Σάββατο θα έχουν διενεργηθεί στη χώρα 500.000 εμβολιασμοί. Ξεκινώ με αυτό γιατί αυτή είναι η κινητήριος δύναμη για όλους μας, για τους γιατρούς, για τους νοσηλευτές, για τους πολίτες. Βλέπουμε με πολύ μεγάλη ικανοποίηση τους συμπολίτες μας μεγάλης ηλικίας να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα, και εδώ που βρισκόμαστε αλλά και στα υπόλοιπα κέντρα.  Όσο θα αυξάνονται οι ροές των εμβολίων θα είμαστε σε καλύτερη θέση να διαχειριστούμε την πανδημία» είπε ο υπουργός.

Ο Βασίλης Κικίλιας (ethnos.gr)

Ο κ. Κικίλιας εξήρε το έργο των υγειονομικών και τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν κι άλλες προσλήψεις στο χώρο της υγείας. Ο υπουργός Υγείας επισκέπτεται από το πρωί υγειονομικές δομές της Θεσσαλονίκης ξεκινώντας από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το Κέντρο Υγείας Τούμπας, που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο και στη συνέχεια το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Διαβάστε ακόμη: Lockdown - Εξαδάκτυλος: «Από Δευτέρα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά στη Θεσσαλονίκη»

ΘεσσαλονίκηΜΕΘΒασίλης Κικίλιαςεμβόλιοεμβολιασμοί