Ελλάδα|11.02.2021 14:26

Εισαγγελική έρευνα για πρόεδρο ΠΟΕΔΗΝ - Καταγγελία για παράλυση 40χρονης μετά το εμβόλιο

Newsroom

Την διενέργεια έρευνας για να ελεγχθεί η βασιμότητα των λεγομένων του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου για τη 40χρονη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα, η οποία αφού έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου παρέλυσε, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί αν έχει τελεστεί από τον κ. Γιαννάκο το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων αφού πριν αποφανθούν οι γιατροί, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η παράλυση της γυναίκας ήταν παρενέργεια του εμβολίου.

Διαβάστε ακόμα: Κέρκυρα: Παρέλυσε νοσηλεύτρια ύστερα από τον δεύτερο εμβολιασμό

Συγκεκριμένα ο κ. Γιαννάκος είπε πως η 40χρονη «Ήταν απολύτως καλά στην υγεία της, είναι σίγουρο ότι πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου, έχουν εμβολιαστεί 400.000 άνθρωποι και δεν είχαν πρόβλημα, αλλά λέμε ότι αυτή η συνάδελφος δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Έχω πλήρη συναίσθηση των λεγομένων μου. Το λένε και οι γιατροί εκεί, ότι είναι παρενέργεια του εμβολίου. Είναι μια στους 400.000, δεν λέει τίποτα απολύτως αυτό για τον εμβολιασμό, δεν λέμε τίποτα κακό για το εμβόλιο, αντιθέτως, αλλά η συνάδελφος είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και δεν μπορεί να σηκωθεί κι έχει τρομοκρατηθεί».

Η νοσηλεύτρια που έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου, στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, παρέλυσε από το αυτοάνοσο νευρολογικό σύνδρομο Guillain-Barre. Ωστόσο, δεν έχει εξακριβωθεί αν συνδέεται με το εμβόλιο, καθώς δεν έχει καταγραφεί ανάλογη περίπτωση. 

Η νοσηλεύτρια έχει υποβληθεί σε αξονική, η οποία ήταν «καθαρή» κι εξετάζεται νευρολογικά για να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί. «Έχουν παραλύσει τα κάτω άκρα της», όπως δήλωσε στο Open TV και στην «Ωρα Ελλάδος» ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος και το επιβεβαίωσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

Η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, Ντίνα Ιωάννου αναφέρθηκε μιλώντας στο OPEN TV στο περιστατικό με την 40χρονη νοσηλεύτρια που νοσηλεύεται με αυτοάνοσο νευρολογικό στο νοσοκομείο και πλέον εξετάζεται κατά πόσο συνδέεται η κατάστασή της με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού και για τυχόν παρενέργειες του εμβολίου.

νοσηλεύτριαΕισαγγελία Πρωτοδικών ΑθηνώνεμβόλιοΜιχάλης ΓιαννάκοςΚέρκυρα