Ελλάδα | 17.02.2021 16:14

Καιρός - Αττική: 25.000 κλήσεις στην Αμεση Δράση - Μεταφορές οικογενειών και ευπαθών

Newsroom

Χιλιάδες ήταν οι κλήσεις που δέχτηκε η Αμεση Δράση από πολίτες στα αυτοκίνητα των οποίων είχαν πέσει κορμοί δέντρων εξαιτίας της κακοκαιρίας Μήδεια η οποία έπληξε την Αττική. Παράλληλα, σύμφωνα με το OPEN TV υπήρξαν και ορισμένες περιπτώσεις που οι Αρχές μετέφεραν ολόκληρες οικογένειες αλλά και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες σε συγγενικά τους πρόσωπα ή νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, μέσα σε 16 ώρες το τηλεφωνικό κέντρο της Αμεσης Δράσης δέχτηκε πάνω από 25.000 κλήσεις από πολίτες που ζητούσαν από τους αστυνομικούς να καταγράψουν ότι έχουν πέσει κλαδιά δέντρων ή άλλα αντικείμενα πάνω στα αυτοκίνητά τους εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Διαβάστε ακόμα: Καιρός - Κάρπαθος: Η ΕΜΑΚ απεγκλώβισε 5 άτομα και η ΕΛΑΣ τους επέβαλε πρόστιμα

Παράλληλα η Αστυνομία, μετέφερε:

  • ολόκληρες οικογένειες που ζητούσαν να πάνε σε συγγενείς τους (ειδικά στα βόρεια προάστια) λόγω της διακοπής ρεύματος και του κρύου
  • ορισμένους καρκινοπαθείς σε συγγενικά τους πρόσωπα
  • μία έγκυο γυναίκα, η οποία αντιμετώπιζε επιπλοκές, σε νοσοκομείο
  • αλλά και άτομα που έπρεπε να πάνε για αιμοκάθαρση στα νοσοκομεία.  

Σημειώνεται ότι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν με τις μηχανές εξαιτίας της κακοκαιρίας, χρησιμοποιούν αυτοκίνητα της ΕΛ.ΑΣ για να βοηθήσουν ορισμένους πολίτες.

Διαβάστε ακόμα: Καιρός - Αττική: Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία - Αγωνία για τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

ΜήδειακαιρόςκακοκαιρίααστυνομίαΑττική