Ελλάδα | 09.01.2019 13:52

Θεσσαλονίκη: Ξέμειναν τρεις δήμοι από αλάτι

Τίμος Φακαλής

Τέλειωσαν οι προμήθειες αλατιού σε τρεις δήμους της Θεσσαλονίκης. Οι δήμοι Πυλαίας-Χορτιάτη, Θερμαϊκού και Χαλκηδόνας αν και δεν έχουν υποβάλει επίσημο αίτημα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τηλεφωνικά ζήτησαν να τους προμηθεύσει με αλάτι με την τελευταία να απαντά αρνητικά. 

«Από την προηγούμενη Τετάρτη ρίξαμε 4.500 τόνους αλάτι. Αν δώσουμε στους δήμους αλάτι δεν θα φτάσει για τις ανάγκες τις Περιφέρειας. Επιχειρούμε συνεχώς για να μην κλείσει κανένας δρόμος» είπε στο ethnos.gr ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης. 

Σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη στις 20 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος όπου έγινε εκτενής ενημέρωση σχετικά με το ενδεχόμενο έντονων καιρικών φαινομένων τα οποία μπορεί να πλήξουν την Κεντρική Μακεδονία. 

Ωστόσο κάποιο δήμοι δεν υπολόγισαν σωστά και δεν προμηθεύτηκαν τις αναγκαίες ποσότητες», δήλωσε ο κ. Στεργιάδης. 

Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο έντονο καθώς τέλειωσαν και τα αποθέματα αλατιού των ιδιωτών.Διαθέσιμες ποσότητες αλατιού για έκτακτες περιπτώσεις στην Κεντρική Μακεδονία μπορεί να διαθέσουν, όπως ανέφεραν στο ethnos.gr  οι «Ελληνικές Αλυκές» μόνο σε έναν  από τους τέσσερις σταθμούς που διαθέτουν στην Κεντρική Μακεδονία. Πρόκειται για τον σταθμό Μέσης Ροδόπης ο οποίος βρίσκεται 30χλμ ανατολικά του Πόρτο-Λάγος. Εκεί υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα 15.000 τόνοι αλατιού. 

ΘεσσαλονίκηΔήμοι