Κορονοϊός: To σχέδιο για να αντέξουν τα νοσοκομεία της Αττικής
NewsroomΑγώνας δρόμου γίνεται για να αποσυμφορηθούν με κάποιο τρόπο τα νοσοκομεία της Αττικής, αφού τα αυξημένα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, οι μεταλλάξεις αλλά και η πίεση που ασκείται στις MEΘ των νοσοκομείων ανησυχούν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους, που πλέον εξετάζουν όλα τα σενάρια για να μπει τέλος στην διασπορά των κρουσμάτων, ακόμα και ένα νέο αυστηρό lockdown τύπου Μαρτίου. Tα νοσοκομεία της Αττικής έχουν γεμίσει, ενώ τα δεδομένα δείχνουν πως το ιικό φορτίο δεν υποχωρεί.
Το σχέδιο για να αντέξουν τα νοσοκομεία της Αττικής από το χτύπημα της πανδημίας αποκάλυψε απόψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Σύμφωνα με αυτό, το Σισμανόγλειο μετατρέπεται σε νοσοκομείο αναφοράς αποκλειστικά για ασθενείς με κορoνοϊό. Στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ θα μεταφερθούν non covid περιστατικά ενώ για ασθενείς γενικής νοσηλείας θα επιστρατευθούν και ιδιωτικές κλινικές.
Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Οι μεταλλάξεις έκαναν πιο μεταδοτικό τον ιό - Αύξησαν τα κρούσματα
Την ίδια ώρα, οι υγειονομικές Αρχές δίνουν αγώνα για να βρεθούν επιπλέον κλίνες για τους ασθενείς με κορονοϊό, ενώ το προσωπικό των νοσοκομείων μιλά για καθημερινή μάχη εντός των εντατικών. Παράδειγμα της ασφυκτικής πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία είναι τα νούμερα των διαθέσιμων κλινών. Το πρωί της Τρίτης στο Θριάσιο νοσοκομείο υπήρχε μόνο 1 κενό κρεβάτι ΜΕΘ από τα 17 που υπάρχουν συνολικά, ενώ στο Ασκληπιείο είναι όλα κατειλημμένα. Το ίδιο ισχύει και για το Σισμανόγλειο, ενώ πληρότητα 100% υπάρχει και στα κρεβάτια ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό. Ανάλογη είναι η εικόνα και στο Σωτηρία αλλά και στο Γεννηματάς.
Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: 1.159 κρούσματα σε Αττική, 304 σε Θεσσαλονίκη, η κατανομή
- Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου
- Μαγδεμβουργο: Στην αναζήτηση κινήτρου του δράστη της επίθεσης – Οι ακροδεξιές θεωρίες και οι προειδοποιήσεις
- Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου: Νέα προπτυχιακά προγράμματα μέσα στο 2025
- Η Σημασία των Μιτοχονδρίων στην Αναγεννητική Ιατρική: Ιστορία και Σύγχρονες Θεραπείες