Ελλάδα|03.03.2021 14:43

Σεισμός στην Ελασσόνα: Ισχυροί μετασεισμοί αισθητοί σε όλη τη Θεσσαλία

Newsroom

Ισχυροί μετασεισμοί σημειώνονται μετά τα 6 Ρίχτερ, που κατά τα φαινόμενα πρόκειται για τον κύριο σεισμό, που χτύπησαν την Ελασσόνα. Η σεισμική δόνηση έγινε στις 12:16, ενώ έκτοτε έχουν ακολουθήσει τρεις μετασεισμοί πάνω από 4 Ρίχτερ. Τρία λεπτά μετά τα 6 Ρίχτερ, στις 12:19 έγινε και δεύτερος ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 7 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.

Ο επόμενος ισχυρός μετασεισμός ήρθε στις 12:26 με το μέγεθος του σεισμού να υπολογίζεται στα 4,1 Ρίχτερ.

Διαβάστε ακόμη: Σεισμός στην Ελασσόνα - Παπαζάχος: Για μήνες θα κουνιέται η Θεσσαλία

Η περιοχή συνεχίζει να «χορεύει» στους ρυθμούς του Εγκέλαδου με το επόμενο «χτύπημα» να έρχεται στις 12:34 με τη δόνηση να υπολογίζεται στα 4,9 Ρίχτερ. Χαρακτηριστικό όλων των μετασεισμών είναι το μικρό εστιακό βάθος, καθώς όλοι έγιναν κοντά στα 8 χιλιόμετρα.

Οπως τονίζουν οι σεισμολόγοι, η περιοχή θα συνεχίσει να ταρακουνιέται για το επόμενο διάστημα, ωστόσο, δεν αναμένεται να δώσει μεγαλύτερο σεισμό, με τον καθηγητή σεισμολογίας Μανώλη Σκορδίλη να αναφέρει ότι η προηγούμενη φορά που η περιοχή έδωσε μεγάλο σεισμό ήταν στα μέσα του 18ου αιώνα και συγκεκριμένα το 1781 όταν είχε δώσει 6,2 Ρίχτερ.

Διαβάστε ακόμη: Σεισμός στην Ελασσόνα: Πληροφορίες για εγκλωβισμένο - Τρεις τραυματίες 

Ελασσόνασεισμός τώρασεισμόςμετασεισμοίΘεσσαλίαΛάρισα