Σεισμός στην Ελασσόνα: Τουλάχιστον 100 μετασεισμοί - Τι λένε Λέκκας και Τσελέντης
NewsroomΜετά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα, δύσκολο ήταν το βράδυ για τους κατοίκους στο χωριό Δαμάσι. Αρκετοί ήταν οι κάτοικοι που πέρασαν τη νύχτα εκτός σπιτιών, διαμένοντας σε σκηνές και γήπεδα της περιοχής με τους μετασεισμούς να είναι συνεχείς. Ιδιαίτερα αισθητός έγινε ο σεισμός και στη Βόρεια Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη, αν και απέχει 117 χιλιόμετρα από το επίκεντρο, «χόρεψε» στους ρυθμούς των Ρίχτερ. Η δόνηση ήταν πιο αισθητή στους τελευταίους ορόφους των πολυκατοικιών, ενώ χαρακτηριστική ήταν η μεγάλη διάρκειά της.
Τσελέντης: Θα έχουμε ισχυρούς μετασεισμούς
Μετά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα έχουν γίνει τουλάχιστον 100 μετασεισμοί. Οπως σημείωσε, μάλιστα, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Ακης Τσελέντης, μιλώντας στο OPEN TV, το ρήγμα του Τυρνάβου δεν μπορεί να δώσει σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ. «Θα έχουμε ισχυρούς μετασεισμούς τις επόμενες μέρες. Να μην μπουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι», ήταν το μήνυμα που έστειλε και πρόσθεσε ότι για τους επόμενους δύο με τρεις μήνες θα γίνονται ισχυροί μετασεισμοί, αλλά έκανε έκκληση στους πολίτες να μην πανικοβάλλονται.
Λέκκας: Ο σεισμός ήταν έκπληξη για την περιοχή
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο OPEN TV, τόνισε ότι «ο σεισμός ήταν έκπληξη για την περιοχή. Θετικό είναι ότι έχουμε πολλούς μετασεισμούς». Πάντως, από νωρίς το πρωί της Πέμπτης ξεκινούν εκτεταμένοι έλεγχοι σε Τύρναβο, Λάρισα και Ελασσόνα για να διαπιστωθούν οι ζημιές που άφησε πίσω του ο σεισμός.
Διαβάστε επίσης: Σεισμός στην Ελασσόνα: Ξεκινούν εκτεταμένοι έλεγχοι στα κτίρια των περιοχών που επλήγησαν
- Ερευνητές ανέπτυξαν ακουστικά που μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια Αλτσχάιμερ - Πώς λετουργούν
- Κατά της διαγραφής Σαμαρά ο Καραμανλής: Η κριτική δεν αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα - Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία
- Εορταστικό ωράριο 2024: Πότε ξεκινάει - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
- Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στην Ουκρανία; Το επόμενο βήμα του Πούτιν, τα πυρηνικά και ο παράγοντας Τραμπ