Ελλάδα|11.03.2021 02:19

Νέα Σμύρνη: Πώς συνελήφθη ο 30χρονος χούλιγκαν που έριξε κάτω τον αστυνομικό

Newsroom

Άλλοι τον είπαν «Ινδιάνος», άλλοι «δρομέα Ινδιάνο» και άλλοι «σπρίντερ», καθώς στα βίντεο από τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη ξεχύθηκε τρέχοντας απίστευτα γρήγορα και ενώ η μάζα φαινόταν να οπισθοχωρεί, εκείνος όρμηξε στην ομάδα ΔΡΑΣΗ και έριξε τον έναν αστυνομικό στο έδαφος, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται μετά τον άγριο ξυλοδαρμό. Η αστυνομία έφτασε μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες στην ταυτοποίηση και τη σύλληψη του 30χρονου χούλιγκαν.

Πρόκειται, όπως αναφέρουν πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, για ελληνοϊρακινό, οργανωμένο οπαδό μεγάλης ομάδας της Αθήνας και η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη του αφού κατέληξε σε έναν στενό κύκλο υπόπτων. Συνελήφθη από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, ενώ -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- κρυβόταν σε αποθήκη στη Μαγούλα.

Διαβάστε επίσης: «Πολεμική» ανταπόκριση από Νέα Σμύρνη: Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε νεκρό

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου και του OPEN TV, ο 30χρονος είναι κάτοικος Μαγούλας και εργάζεται σε αποθήκη στην ίδια περιοχή. Εκεί συνελήφθη από την αστυνομία. Ο 30χρονος χούλιγκαν είχε απασχολήσει τις Αρχές κι άλλες φορές στο παρελθόν και οι αστυνομικοί ανέτρεξαν σε παλιότερες υποθέσεις κάνοντας έρευνα με τη συνδρομή στελεχών του τμήματος αθλητικής βίας της ΕΛ.ΑΣ.

Η ταυτοποίηση του «Ινδιάνου» έγινε ανάμεσα σε ένα μικρό κύκλο βασικών υπόπτων μίας ομάδας 10 ατόμων από την τράπεζα δεδομένων του Τμήματος Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την αστυνομία, η υπόθεση είναι «δεμένη», καθώς όπως λένε υπάρχει μαρτυρία που θέλει τον 30χρονο χούλιγκαν να βρισκόταν στο σημείο όπου ξεκίνησε το επεισόδιο με τους αστυνομικούς στην περιοχή. 

Ο 30χρονος χούλιγκαν και η κατάθεση του τραυματία αστυνομικού

Ο αστυνομικός, συμμετείχε σε ομάδα της ΔΡΑΣΗΣ που κινούνταν στην περιοχή, όταν δέχθηκαν άγρια επίθεση από περίπου 60-70 άτομα, στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα. Ο 30χρονος χούλιγκαν ήταν αυτός που τον έριξε από την μηχανή στο δρόμο. Και ακολούθησε ο άγριος ξυλοδαρμός του, επί 2,5 λεπτά, προκαλώντας τραυματισμούς στο κεφάλι και στα πόδια. Χρειάστηκε να γίνει ολόκληρη επιχείρηση από τα ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις για να τον προστατέψουν μέχρι να παραληφθεί από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο νεαρός αστυνομικός, που νοσηλεύεται τραυματισμένος στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, περιέγραψε στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. την επίθεση και όσα έγιναν εκείνα τα 2,5 λεπτά φρίκης που τον ξυλοκοπούσαν. Όπως είπε, του φώναζαν «εδώ θα πεθάνεις πουτ@@@» ενώ συνέχιζαν να τον χτυπούν με ιδιαίτερο μένος. Ο ίδιος αφηγήθηκε ότι βρέθηκαν εκεί μαζί με τους άλλους αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗΣ που ήταν στην περιοχή επειδή «δεχθήκαμε πολλές επιθέσεις και προσπαθήσαμε να απεμπλακούμε» και πρόσθεσε: «Ήμουν συνεπιβάτης στο τελευταίο μηχανάκι. Την ώρα που ο συνάδελφος προσπαθούσε να κάνει ελιγμό νιώθω μια λαβή στο λαιμό μου. Με δύναμη με πετάει από το μηχανάκι. Έπεσα κάτω κι άρχισα να δέχονται χτυπήματα με ξύλα κι άλλα αντικείμενα σε όλο μου το σώμα».

Όπως περιέγραψε, στόχος των δραστών ήταν να του βγάλουν το κράνος και να του αφαιρέσουν το υπηρεσιακό όπλο, κάτι που δεν κατάφεραν. «Ευτυχώς φορούσα το κράνος μου και το είχα ασφαλίσει αλλά προσπαθούσαν να μου το βγάλουν. Φοβόμουν μη μου πάρουν το όπλο μου και το κρατούσα ασφαλισμένο στη θήκη. Με έβριζαν και με χτυπούσαν επί 2,5 λεπτά. Μου έλεγαν “εδώ θα πεθάνεις πουτ@@@”».

«Έχασα τις αισθήσεις μου»

«Κάποια στιγμή ένιωσα ένα χέρι κάτω από το λαιμό μου να προσπαθεί να μου απασφαλίσει το κράνος. Όταν μου το βγάλανε, δέχτηκα κι άλλα χτυπήματα κι έχασα τις αισθήσεις μου», είπε ο τραυματίας αστυνομικός. 

Η αστυνομία ανακοίνωσε την Τετάρτη 10 Μαρτίου, ότι για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί και συνελήφθησαν 16 άτομα (εκτός του 30χρονου χούλιγκαν που συνελήφθη στη συνέχεια). Οι 7 από τους 15 είναι ανήλικοι και ως εκ τούτου θα λογοδοτήσουν σε ανακριτή ανηλίκων. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας σωματικής βλάβης από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξης κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών.

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 22χρονο

Νωρίτερα, δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε σε βάρος του 22χρονου που επίσης συνελήφθη για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και ο οποίος σύμφωνα με την ΕΛΑΣ συμμετείχε στον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού. Ο κύκλος των συλλήψεων ξεκίνησε από τον 22χρονο. Οι αστυνομικοί βρήκαν στο σημείο που έγινε ο ξυλοδαρμός του αστυνομικού ένα πορτοφόλι με ταυτότητα. Ο 22χρονος, διαπιστώνοντας ότι είχε χάσει το πορτοφόλι του, πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει ότι του έκλεψαν το πορτοφόλι ενώ ήταν στη συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη. Οι αστυνομικοί δεν τον πίστεψαν και, όπως μετέδωσε το OPEN, ο 22χρονος παραδέχτηκε ότι βρισκόταν στο σημείο των συγκρούσεων και ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης: Νέα Σμύρνη: Στη ΓΑΔΑ ο «σπρίντερ» που έριξε τον αστυνομικό - Το προφίλ του

αστυνομικόςσύλληψηξυλοδαρμόςΝέα Σμύρνη