Ελλάδα|14.03.2021 01:03

Προφυλακιστέος o 30χρονος για την επίθεση στον αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη

Σοφία Φασουλάκη

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 30χρονος Ελληνοϊρακινός που θεωρείται ο βασικός κατηγορούμενος στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού κατά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι υπόλοιποι 6 κατηγορούμενοι. Σε βάρος τους επιβλήθηκαν κατά περίπτωση οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης συμμετοχής σε διαδηλώσεις. 

Διαβάστε επίσης: Νέα Σμύρνη: Προφυλακιστέος ο 23χρονος για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα του Σαββάτου 13 Μαρτίου προφυλακιστέος κρίθηκε, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως και ο 23χρονος που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για συμμετοχή στην επίθεση σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

O 30χρονος είχε συλληφθεί από τις Αρχές στα μέσα της εβδομάδας στην περιοχή της Μαγούλας όπου διέμενε. Ο Ελληνοϊρακινός εργαζόταν ως αποθηκάριος, ενώ έπειτα από την επίθεση στον αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη κρυβόταν σε μια αποθήκη την οποία χρησιμοποιούσε για να κρυφτεί, αφού και ο ίδιος γνώριζε πως είναι θέμα χρόνου η σύλληψή του. Ο 30χρονος χούλιγκαν είχε απασχολήσει τις Αρχές κι άλλες φορές στο παρελθόν. Οι Αρχές τον εντόπισαν σε λιγότερες από 24 ώρες μετά τα επεισόδια.

Διαβάστε επίσης: Νέα Σμύρνη: Ο διάλογος που κατέγραψε ο «κοριός» της Αντιτρομοκρατικής

προφυλάκισηαστυνομικόςΝέα Σμύρνηαστυνομίαεπεισόδια