Μόνιμη υποδομή του CERN στη Θεσσαλονίκη θέλει ο Τζιτζικώστας
NewsroomΜόνιμη υποδομή του CERN στη Θεσσαλονίκη που θα αξιοποιεί τις τεχνολογίες του κορυφαίου ερευνητικού ινστιτούτου πρότεινε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής που διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του ευρωπαϊκού ερευνητικού οργανισμού στη Γενεύη.
Στη διήμερη αποστολή, συμμετείχαν 20 επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, από διαφορετικούς κλάδους (υπηρεσίες, εμπόριο, βιομηχανία, έρευνα, νέες τεχνολογίες, καινοτομία κτλ.), που έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν με αξιώσεις έναν ή περισσότερους διαγωνισμούς και προμήθειες του CERN, για το 2019, με εξαιρετικά σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα συνολικά για την περιοχή.
"Πριν από δύο χρόνια αποφασίσαμε ως διοίκηση της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας να επενδύσουμε στη συνεργασία με το CERN. Πολλοί τότε απόρησαν, η απάντηση όμως δίνεται σήμερα. 'Επειτα από σκληρή δουλειά είκοσι επιχειρήσεις της περιοχής μας εντάσσονται στους πιστοποιημένους συνεργάτες του CERN ανοίγοντας νέο δρόμο στην επιχειρηματικότητα" είπε ο περιφερειάρχης με αφορμή την παρουσία των είκοσι επιχειρήσεων στη Γενευη.
Καλωσορίζοντας την επιχειρηματική αποστολή η διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων του CERN, Charlotte Lindberg Warakaulle, υπογράμμισε πως "αυτή η περίοδος είναι πολύ κρίσιμη για συνεργασίες, καθώς ανοίγει ο κατάλογος των ευκαιριών για το 2019 για τους βιομηχανικούς συνεργάτες και οι επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας θα έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν στον κατάλογο των πιστοποιημένων προμηθευτών του Οργανισμού".
- Ερευνητές ανέπτυξαν ακουστικά που μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια Αλτσχάιμερ - Πώς λετουργούν
- Κατά της διαγραφής Σαμαρά ο Καραμανλής: Η κριτική δεν αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα - Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία
- Εορταστικό ωράριο 2024: Πότε ξεκινάει - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
- Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στην Ουκρανία; Το επόμενο βήμα του Πούτιν, τα πυρηνικά και ο παράγοντας Τραμπ