Ελλάδα|24.03.2021 15:26

25η Μαρτίου: Η διεθνής μόδα τιμά την Επανάσταση του 1821

Newsroom

Διάφοροι διεθνείς οίκοι αλλά και Έλληνες σχεδιαστές ρούχων, κοσμημάτων και αντικειμένων τιμούν την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 με αντικείμενα που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για τη φετινή 25η Μαρτίου

Διαβάστε επίσης: Μπάιντεν για επέτειο 1821: «Συμμετέχω με τον ελληνικό λαό στον εορτασμό»

Μια από τις μεγαλύτερες εμπνεύσεις αυτής της νέας τάσης ήταν η δημιουργία sneakers, που προέκυψε από τη συνεργασία της ιταλικής Superga με τον διεθνώς καταξιωμένο Έλληνα καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Κακανιά, δημιουργώντας ένα limited edition υπόδημα με την εικαστική υπογραφή του καλλιτέχνη. Συγκεκριμένα, η εταιρεία έφτιαξε 200 αριθμημένα κομμάτια όσα και τα χρόνια της επετείου και είναι διαθέσιμα παγκοσμίως.

Επίσης, ο Οίκος Ζολότα τίμησε ην επέτειο των διακοσίων ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης με 21 σφραγίδες, ανάμεσα στις οποίες και εκείνη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Οδυσσέα Ανδρούτσου. Η εταιρεία Zeus + Dione και ο Marios Schwab, από την άλλη έβαλαν την υπογραφή τους σε μια συλλογή με επιρροές από τις στολές των ηρώων της επανάστασης που άνοιξαν το δρόμο για την ελευθερία, από το φόρεμα Hellas με τις λευκές και μπλε ρίγες, μέχρι το συλλεκτικό μεταξωτό μαντήλι Evzones.

Επίσης, η Ancient Kallos δημιούργησε την επετειακή συλλογή 1821 Bouboulina Capsule Collection με επιρροές από τις γυναίκες της Ελληνικής επανάστασης αλλά και την παραδοσιακή στολή των ευζόνων ενώ ο διεθνής Οίκος Hermeς με ένα φουλάρι που δημιουργήθηκε από τον Έλληνα ζωγράφο Ηλία Καφούρο.

Διαβάστε ακόμα: Αγγελοπούλου για 25η Μαρτίου: 223 εκδηλώσεις παγκοσμίως για την Επανάσταση του 1821

Επανάσταση 182125η Μαρτίουελληνική επανάσταση1821