Ελλάδα|25.03.2021 11:13

25η Μαρτίου 1821: Παγκόσμια συγκίνηση - Κατέθεσαν στεφάνι στον Αγνωστο Στρατιώτη ξένοι ηγέτες

Newsroom

Συγκίνηση προκάλεσε η κατάθεση στεφάνων από τους ξένους ηγέτες στον Αγνωστο Στρατιώτη στο Σύνταγμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου προχώρησε πρώτη σε κατάθεση στεφάνου. Στη συνέχεια, κατέθεσε στεφάνι ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ακολούθησε ο πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος δεν έκρυψε την συγκίνησή του.

Διαβάστε επίσης: 25η Μαρτίου 1821: Γιατί η Αϊτή ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση

Επειτα, στεφάνι κατέθεσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν και τέλος η Γαλλίδα υπουργός Αμυνας Φλοράνς Παρλί. Στην τελετή κατάθεσης στεφάνων παρέστησαν επίσης, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, καθώς και η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου.

(Copyright: Intime)
(Copyright: Intime)

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η έπαρση της ελληνικής σημαίας από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης: Δένδιας για την 25η Μαρτίου: Τιμούμε τους ήρωες του 1821

Επανάσταση 18211821Σύνταγμα25η ΜαρτίουΆγνωστος Στρατιώτης