Ελλάδα | 02.04.2021 12:20

Σαρηγιάννης: Μαζικά και με μεγάλη συχνότητα το «κλειδί» για τα self test

Newsroom

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μίλησε στο Open για τα self tests τονίζοντας πως αν χρησιμοποιηθούν σωστά μπορούν να είναι ένα πολύ καλό όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Το self tests αν τα διαχειριστούμε σωστά μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Το άνοιγμα του εμπορίου θα αποφέρει μια αύξηση της διασποράς κατά 4% με 5% αλλά ταυτόχρονα, θα έχουμε και ένα όπλο μέσα τα self tests. Υγειονομικά βέβαια θα ήταν ασφαλέστερο να περιμένουμε άλλη μια εβδομάδα πριν προχωρήσουμε σε άνοιγμα αλλά δεν θα κάνει ιδιαίτερη διαφορά», ήταν τα λόγια του Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Διαβάστε επίσης: Self test: Πώς γίνεται η αυτοδιάγνωση για κορονοϊό, βήμα - βήμα όλη η διαδικασία

Αναφορικά με την χρησιμότητα των self tests τόνισε: «Θα πρέπει να γίνονται μαζικά αλλιώς δεν έχει νόημα. Η παρουσία τους μπορεί να αναχαιτίσει την πανδημία αλλά χρειάζεται χρόνος, πρώτα θα πρέπει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Θα πρέπει να γίνονται σε δομές ηλικιωμένων, σε σχολεία και σε άλλους μαζικούς χώρους. Το κλειδί είναι συχνότητα. Θα πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα».

Διαβάστε επίσης: Σχολεία: Self test, τσάντα και... κοπάνα για τους μαθητές Λυκείου από 12 Απριλίου

Κορονοϊόςself testΔημοσθένης Σαρηγιάννης