Ελλάδα|03.04.2021 13:19

Κορονοϊός: Εκτάκτως σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη κυβερνητικά στελέχη

Newsroom

Με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μεταβαίνουν εκτάκτως την Κυριακή, 4 Απριλίου, τρεις υπουργοί, σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη. Πρόκειται για τις τρεις περιοχές που βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο» και σύμφωνα με την εισήγηση των επιδημιολόγων, δεν θα ανοίξει σε αυτές τις περιοχές τη Δευτέρα το λιανεμπόριο όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου, στην Πάτρα θα μεταβεί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, στη Θεσσαλονίκη και δύο υπουργοί σε Πάτρα και Κοζάνη. Το κλιμάκιο αποτελείται από υπουργούς εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη ένδειξη της σημασίας που αποδίδει το Μέγαρο Μαξίμου στον μετριασμό των αντιδράσεων που υπάρχουν στις τρεις αυτές περιοχές για την απόφαση που πάρθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 2 Απριλίου, έπειτα από τη σύσκεψη λοιμωξιολόγων με τους υπουργούς Υγείας, Βασίλη Κικίλια και Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αποστολή των υπουργών είναι να συναντηθούν με δημάρχους, περιφερειάρχες, και εκπροσώπους των εμπόρων και των επιμελητηρίων, προκειμένου να συζητήσουν τι έχει πάει στραβά με την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού και κυρίως πώς θα διορθωθεί η κατάσταση ώστε να ανοίξουν άμεσα και εκεί τα καταστήματα

Κανονικά οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη

Κανονικά θα μπορούν να μετακινούνται από δήμο σε δήμο οι πολίτες σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη κάθε Σαββατοκύριακο, με το λιανεμπόριο, όμως, να είναι κλειστό από τη Δευτέρα σε αυτές τις τρεις περιοχές. Σε αυτή τη διευκρίνιση προχώρησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, καθώς τόνισε ότι επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο σε αυτές τις τρεις περιοχές. 

Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι αυτών των τριών περιοχών - παρά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και την απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου - μπορούν να στέλνουν sms στο 13033 με τον κωδικό 6 για τις μετακινήσεις τους από δήμο σε δήμο μόνο για άθληση μόνο για τα Σαββατοκύριακα, μέτρο που ισχύει και στην υπόλοιπη χώρα. 

ΚοζάνηΚορονοϊόςlockdownΠάτραΘεσσαλονίκη