Ελλάδα|04.04.2021 13:05

Κορονοϊός - Τζανάκης: Αν ανοίξουν τα καταστήματα προσεκτικά δεν υπάρχει κίνδυνος

Newsroom

Εάν τα καταστήματα ανοίξουν προσεκτικά και με self tests δεν υπάρχει πρόβλημα διασποράς του κορονοϊού, εξήγησε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ τη Κυριακή 4 Απριλίου. 

Ο καθηγητής υπογράμμισε πως αν το λιανεμπόριο ανοίξει με προσοχή και με τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα τότε μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει, καθώς έχει αποδειχθεί πως δεν επηρεάζει την αύξηση των κρουσμάτων.

«Γεγονός είναι ότι η Θεσσαλονίκη με τρομάζει λίγο. Από την άλλη μεριά έχουν δίκιο οι άνθρωποι που αντιδρούν. Αν ανοίξει το λιανεμπόριο δεν θα συμβάλει στο πανδημικό κύμα», τόνισε ο κύριος Τζανάκης.

Εξήγησε, μάλιστα, πως οι ειδικοί είχαν μια ένδειξη από τα Χριστούγεννα ότι το λιανεμπόριο δεν συμβάλλει στην αύξηση των κρουσμάτων. «Οι άνθρωποι που συγκατοικούν σε μια πολυκατοικία έχουν τον ίδιο συγχρωτισμό με τα μαγαζιά», σημείωσε.

Πρότεινε, παράλληλα, να συσταθεί μια υποεπιτροπή με εμπλουτισμό και άλλων ειδικοτήτων για να παίρνονται πιο σωστές αποφάσεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

λιανεμπόριοΚορονοϊόςΝικόλαος Τζανάκηςκαταστήματαself test