Αρμένιοι και Έλληνες: Μήπως ήρθε η ώρα να δουλέψουμε για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων;
NewsroomΟι Νεότουρκοι όταν από το 1909 άρχισαν να συζητούν για το σχέδιο της εκκαθάρισης των χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δεν έκαναν τρία διαφορετικά σχέδια. Ένα σχέδιο έκαναν, αυτό της γενοκτονίας των χριστιανών της Ανατολίας.
Ξεκίνησαν πρώτα με τους Έλληνες της Θράκης και του Μαρμαρά, μετά με τους Έλληνες της Ιωνίας, της Αιολίδας και του Πόντου, μετά με τους Αρμένιους και τους Ασσύριους και συνέχισαν με τους Έλληνες, κυρίως του Πόντου, μετά τον Μάιο του 1919. Άρα, είχαμε μία Γενοκτονία, των χριστιανών της Ανατολής.
Διαβάστε επίσης: Μάζης: Τι σηματοδοτεί η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Μπάιντεν
Το θέμα είναι ότι όπως δεν υπήρχε ενιαία αντίσταση εναντίον των Νεότουρκων και των κεμαλικών που διέπραξαν τη γενοκτονία, έτσι και στη συνέχεια δεν υπήρξε κοινή στρατηγική για τη δικαίωση.
Ο κάθε λαός πήρε το δρόμο του μετά το έγκλημα της Γενοκτονίας. Οι Αρμένιοι αμέσως μετά την Ανακωχή του Μούδρου (18/31 Οκτωβρίου 1918) απαίτησαν από τις δυνάμεις της Αντάντ να δικαστούν οι υπαίτιοι. Έτσι στήθηκαν τα στρατοδικεία στα οποία προσήχθησαν πολλοί, ορισμένοι δικάστηκαν και απαγχονίστηκαν, άλλοι μεταφέρθηκαν από τους Άγγλους για να δικαστούν στη Μάλτα, (και να απελευθερωθούν κατόπιν συμφωνίας Άγγλων-Κεμάλ).
Αμέσως μετά οι Αρμένιοι κατέστρωσαν το Σχέδιο Νέμεσις που προέβλεπε την εκτέλεση των κορυφαίων συντελεστών της γενοκτονίας. Το υλοποίησαν εκπαιδευμένοι νεαροί, σκοτώνοντας την τριάδα του θανάτου, Ταλαάτ, Ενβέρ και Τζεμάλ, και άλλους 22 πρωταιτίους.
Στη συνέχεια ακολούθησαν τη «Στρατηγική των Τεσσάρων Τ»:
- Tanıtım = Ενημέρωση του κόσμου, διεθνοποίηση.
- Tanınma = Αναγνώριση από κοινοβούλια ξένων χωρών.
- Tazminat = Διεκδίκηση αποζημιώσεων.
- Toprak = Διεκδίκηση εδαφών.
Μετά την αναγνώριση από τις ΗΠΑ ανοίγει ο δρόμος για το τρίτο στάδιο, τη διεκδίκηση αποζημιώσεων, για να ακολουθήσει το τέταρτο, η διεκδίκηση εδαφών.
Σημειωτέον ότι όταν έθεσαν σε εφαρμογή τη «Στρατηγική των Τεσσάρων Τ» οι Αρμένιοι στηρίχθηκαν αποκλειστικά στη Διασπορά και τους συλλόγους που είχαν συγκροτήσει στις χώρες που είχαν καταφύγει. Κι αυτό γιατί απλούστατα δεν υπήρχε κράτος να υποστηρίξει την ιερή υπόθεση της Γενοκτονίας. Αν ρωτάτε για την ελληνική στρατηγική, υπήρχε και ήταν η στρατηγική της υπονόμευσης της υπόθεσης αυτής από το ελληνικό κράτος.
Η ιερή υπόθεση της διεκδίκησης της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής θάφτηκε από το ελληνικό κράτος για να οικοδομηθεί πάνω της η «ελληνοτουρκική φιλία», που είδαμε πού κατέληξε.
Οι Τούρκοι εξέλαβαν τη στάση της Ελλάδας ως αδυναμία, με αποτέλεσμα να συνεχίσουν την εθνοκάθαρση των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου, να διαπράξουν την εθνοκάθαρση των Ελλήνων στα κατεχόμενα της Κύπρου, να διεκδικούν πλέον ολόκληρη την Κύπρο, το Αιγαίο και τη Θράκη.
Με την ελπίδα ότι επιτέλους το ελληνικό πολιτικό σύστημα που υπονόμευε επί δεκαετίες την υπόθεση της Γενοκτονίας θα αφυπνιστεί από την τεράστια, κοσμοϊστορικής σημασίας επιτυχία των Αρμενίων, και θα συγκροτήσει μια ενιαία στρατηγική για τη δικαίωση, παραθέτω σκέψεις Έλληνα καθηγητή που κατοικεί στις ΗΠΑ πολλά χρόνια. Είναι από αυτούς τους Έλληνες που η κομματική τύφλωση και η ανθελληνική στάση ορισμένων κομμάτων δεν τους επιτρέπει να ψηφίζουν στην Ελλάδα:
«Σπουδαία η αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας σήμερα από τις ΗΠΑ/Μπάιντεν! Θρίαμβος για τους Αρμένιους της Αμερικής που δούλεψαν για δεκαετίες για την αναγνώριση της γενοκτονίας!»
«Οι Τουρκία έκανε τα ίδια στους Έλληνες στον Πόντο, στη Μ. Ασία, στην Κωνσταντινούπολη, στη Θράκη, στην Κύπρο. Όμως η ποντιακή/ελληνική γενοκτονία είναι σχεδόν άγνωστη στην Αμερική. Γιατί; Γιατί παρά τις ηρωικές προσπάθειες των τριών μικρών ελληνοαμερικανικών οργανώσεων, οι Έλληνες της Αμερικής είναι ανοργάνωτοι. Η πολιτική τους δύναμη ελάχιστη. Το ελληνικό κράτος τούς είχε εγκαταλείψει για πολλές δεκαετίες.
Πώς τα κατάφεραν οι Αρμένιοι, παρότι πολύ λιγότεροι των Ελλήνων, πιο φτωχοί και με διηρημένη Εκκλησία;
- Έφτιαξαν ισχυρές πολιτικές οργανώσεις, ανεξάρτητες από την Εκκλησία. Παρά τις πολιτικές διαφορές μεταξύ τους, κατάφεραν να δουλέψουν μαζί για τα εθνικά θέματα.
- Δούλεψαν ασταμάτητα για δεκαετίες.
- Δούλεψαν με όλα τα πολιτικά κόμματα της Αμερικής.
- Στη δουλειά τους στην Αμερική άφησαν κατά μέρος τα εσωτερικά πολιτικά της Αρμενίας.
Αυτή η στρατηγική είναι σχεδόν η ίδια που δούλεψε με τεράστια επιτυχία για τους εβραίους της Αμερικής.
Ελπίζουμε ότι θα δουλέψει και για τους Έλληνες, αν ακολουθήσουμε την ίδια στρατηγική».
Πηγή: pontosnews.gr
Διαβάστε επίσης: Ντεβλέτ Μπαχτσελί: Ήρθε η ώρα να χωρίσουμε τους δρόμους μας με τις ΗΠΑ
- «Φοβήθηκαν να την τιμήσουν»: Το ΑΠΘ δεν απένειμε τίτλο σπουδών στην οικογένεια της Κέλλυς που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη - Η μητέρα της στο ethnos.gr
- Θεσσαλονίκη: 55χρονος χειρουργήθηκε για σκωληκοειδίτιδα, τελικά είχε καρκίνο και τον ενημέρωσαν 1 χρόνο μετά!
- Η κλήρωση της Εθνικής: Η Σκωτία αντίπαλος της Ελλάδας στα πλέι οφ του Nations League
- Συνεχίζει στο «Emily in Paris» ο Λούκας Μπράβο - Επιστρέφει στη Γαλλία η σειρά