Ελλάδα|30.04.2021 11:26

Πάσχα: Με αυστηρούς ελέγχους φεύγουν και οι τελευταίοι εκδρομείς

Newsroom

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η έξοδος των Αθηναίων για χωριά και εξοχικά για το τριήμερο του Πάσχα. Οι ιδιαιτερότητες της περιόδου βέβαια λόγω της πανδημίας του κορονοϊού κάνουν την έξοδο πέρα για πέρα ελεγχόμενη από την τροχαία και οι έλεγχοι είναι συνεχόμενοι.

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής ξεκίνησε το βασικό κύμα εξόδου από την Αθήνα και όπως αναμενόταν, οι έλεγχοι στα διόδια ήταν εντατικοί και αυστηροί. Η τροχαία μάλιστα πραγματοποιεί ελέγχους και στους παράδρομους.

Διαβάστε επίσης: Πάσχα: Ουρές στα διόδια Ελευσίνας από επίδοξους εκδρομείς - Σαρωτικοί οι έλεγχοι

«Η κίνηση είναι αυξημένη από την Μεγάλη Πέμπτη. Είχαμε και πολλές αναστροφές. Η τροχαία κάνει ό,τι μπορεί για να είναι στο πλευρό του κόσμου», δήλωσε στην κάμερα του OPEN αστυνομικός που βρίσκεται στα διόδια.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η υπόθεση ηλικιωμένης γυναίκας που έχασε τον άντρα της από κορoνοϊό και της απαγορεύτηκε από την Αστυνομία να περάσει τα διόδια και να πάει στον τόπο ταφής γιατί δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα.

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι που γίνονται και στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων. Στο ΚΤΕΛ στον Κηφισό, οι αστυνομικοί ελέγχουν κάθε δρομολόγιο που φεύγει και γίνεται ενδελεχής έλεγχος στους επιβάτες.

Στους ίδιους ρυθμούς κινούνται και τα λιμάνια της χώρας. Οι έλεγχοι είναι πολύ αυστηροί από το λιμενικό αν και παρατηρούνται πολύ λιγότερες παρατυπίες από τους ταξιδιώτες σε σχέση με τα διόδια.

Μάλιστα, όσον αφορά την έξοδο από τις πόλεις μέσω θάλασσας, το λιμενικό πραγματοποιεί ελέγχους και μέσα στα πλοία αναφορικά με το αν τηρούνται τα μέτρα όπως η χρήση μάσκας και οι αποστάσεις.

Διαβάστε επίσης: ΜΜΜ: Τα δρομολόγια μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα

λιμάνιαΚΤΕΛέλεγχοιδιόδιαΠάσχαΚορονοϊός