Ελλάδα|14.01.2019 15:21

Δολοφονία στον Κορυδαλλό: Κλείνουν στόματα για τη δίκη Ζαφειρόπουλου

Newsroom

Αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (14/01) στις φυλακές Κορυδαλλού, με αποτέλεσμα να δολοφονηθεί ένας κρατούμενος.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Αλβανός κρατούμενος, Άλμπερτ Μπάκο, «όπως και ο ομοεθνής δράστης και συγκρατούμενός του είχαν μεταχθεί από το Κ.Κ. Δομοκού, προκειμένου να δικαστούν ως κατηγορούμενοι -για ηθική και φυσική αυτουργία αντίστοιχα- στην υπόθεση δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και βρίσκονταν στην ίδια πτέρυγα των μεταγωμένων, όπου είχαν κρατηθεί και παλιότερα. Το θύμα είχε καταδικαστεί επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου.

Το συμβάν διερευνάται ποινικά και πειθαρχικά, ενώ μετά από εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι, υπό τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής».

Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα είχε ανοίξει πυρ με καλάσνικοφ σε μπαρ στο Μικρολίμανο το Νοέμβριο του 2014, τραυματίζοντας 14 άτομα. Μάλιστα μαζί με έναν ακόμη κακοποιό συμμετείχε στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου, από την υπόθεση της HELLAS - Energa Power. Την Τετάρτη συνεχίζεται η δίκη για το δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στην οποία ο Άλμπερτ Μπάκο ήταν κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία. Φαίνεται ότι οι εχθροί του γνώριζαν για το δικαστήριο αυτό και πως θα γινόταν η μεταγωγή του στον Κορυδαλλό και του έστησαν φονική ενέδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου πιθανότατα είχε διαφωνία με τον ηθικό αυτουργό για τα όσα θα ισχυριστούν στο δικαστήριο που θα γίνει την Τετάρτη και ενδεχομένως να τον δολοφόνησε για αυτό το λόγο. Για την υπόθεση κατηγορούμενοι είναι πέντε Αλβανοί, εκ των οποίων οι τρεις θεωρούμενοι ως ηθικοί αυτουργοί.

Energa Hellas PowerΜιχάλης Ζαφειρόπουλος